BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hongaarse Vas wint autoritair na lange solo Ethias Cross in Bredene, Sanne Cant eindigt als tweede

VeldrijdenKata Blanka Vas (Doltcini) heeft de Ethias Cross in Bredene, de Ereprijs Paul Herygers, op haar naam geschreven. De 19-jarige Hongaarse was in en rond Park Grasduinen de sterkste nadat ze een lange solo, die ze reeds opzette in de eerste ronde, netjes afrondde. Belgisch kampioene Sanne Cant werd tweede voor Alicia Franck, die het haalde na een beklijvende sprint met de Amerikaanse kampioene Clara Honsinger.

2 reacties

 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Bij de Belgische dames veldrijdsters,is het op dit moment armoede die troef is ,en daar komt voorlopig geen einde aan.
 • freddy vandersmissen

  1 jaar geleden
  Ze verdient het ,reeds enkele keren dichtbij de overwinning geweest maar steeds door pech moeten opgeven .Goed voor de sport als er wat tegenstand is .
 1. Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”
  PREMIUM
  BK veldrijden
  25

  Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

  Met overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”