Sweeck en Iserbyt.
Volledig scherm
Sweeck en Iserbyt. © BELGA

“Hij reed me in de hekken”: Eli Iserbyt woest op Laurens Sweeck na nieuw tumult in de cross

Michael Vanthourenhout heeft de Parkcross in Maldegem gewonnen. De Europees kampioen klopte Laurens Sweeck in de sprint. Eli Iserbyt was achteraf woedend. Vlak voor de materiaalpost zou hij door toedoen van Sweeck in een hek zijn gereden. “Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross”, reageerde Iserbyt kwaad. Sweeck: “In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder.”

20 reacties

 • Luc Lauwers

  1 maand geleden
  De pot verwijt de ketel ... enzo... Die van Pauwels sauzen kunnen beter eens in eigen boezem zien, Zij staan er om bekend ,om andere te hinderen, door bv. uit te schuiven of te vallen als één van hen op kop rijd , om de andere te hinderen, wordt ze met de paplepel aangeleerd, en dat weet Sweecx ook . Doe zo voort Sweecx laat u zeker niet doen,
 • Joeri Hermans

  1 maand geleden
  Waar Sweek dit geleerd heeft is een vraag die we ons moeten stellen.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  dit is een situatie die de bond zelf gecreëerd heeft door niet in te grijpen tijdens het BK. Een renner is verantwoordelijk voor zijn helpers in de wisselzone, maar de bond heeft niet durven ingrijpen...
 • Andre Ooms

  1 maand geleden
  Sweeck is nog altijd te braaf en dan opboksen tegen de De Clerckboys en hun manoeuvres, niet gemakkelijk. Zij beseffen stilaan dat hij voor een andere ploeg rijdt en niet meer moet opzij gaan voor hen. Hij moet en mag zijn eigen koers rijden, EN hij kent hun truks ook, heeft voor hen gereden, remember. En hij wint nu ook meerdere koersen en is meestal zelfs beter.
 • Eduard Dierckx

  1 maand geleden
  Op het WK deed Sweeck hetzelfde met een Nederlandse renner in de beginfase die ook de dranghekken ingeduwd werd doch gelukkig zonder valpartij. Hij zal zich nog mogen verwachten aan een koekje van eigen deeg of hij moet een andere sport zoeken, boksen of judo dat ligt meer in zijn aard. Declassering was hier aan de orde.
 1. Exclusieve inkijk in het leven van wereldkampioen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”
  PREMIUM
  32

  Exclusieve inkijk in het leven van wereldkam­pi­oen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”

  Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt geen bumpersticker op een Ferrari.”
 2. “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"
  PREMIUM
  59

  “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"

  Ook Michel Wuyts zag gisteren hoe Wout van Aert in de sprint niet opgewassen bleek tegen Mathieu van der Poel op het WK veldrijden. Volgens de VTM-commentator heeft Van Aert “niets geleerd van de les die hij kreeg” in de Ronde van Vlaanderen 2020 en dat deze klap zelfs “harder aankomt” dan die van drie jaar geleden. “Wie ooit uitgekraamd heeft dat Van Aert in een sprint bergop Van der Poel mores zou leren heeft gedwaald.”