BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

“Hij heeft een uitzonderlijke inzet”: wie is Joran Wyseure, verrassende wereldkampioen bij beloften?

VeldrijdenOpgetrokken uit West-Vlaamse nuchterheid en sterk als een paard. Maar waar komt de verrassende beloftenwereldkampioen Joran Wyseure (21) vandaan? Portret van een laatbloeier met een uitzonderlijk doorzettingsvermogen.

8 reacties

 • Peter D

  10 maanden geleden
  Meer dan verdiende winnaar!
 • Dirk Verstraete

  10 maanden geleden
  Bertrand dat verhaaltje van die noeste werkers uit WVL wordt alleen nog geloofd door Westvlamingen zelf. Als je es uit je provincie komt en es door de wereld reist dan zie je andere dingen dan wat "jullie" altijd geloven.
 • ivo simons

  10 maanden geleden
  Die jongen komt nooit voor in de gazetten maar hij doet het veel beter dan degenen die elke dag op de voorpagina staan. Proficiat.
 • Bertrand Vanhevel

  10 maanden geleden
  Het kan niet anders hé, een rasechte West-Vlaming, gekend voor hun noeste arbeid. In de 19° en begin 20° eeuw was hun werkkracht gekend tot in Wallonië en Noord Frankrijk. En kijk, deze avond komen er nog twee aan de start, kijken maar
 • Tony Houben

  10 maanden geleden
  Prachtige presentatie
 1. “Dit is echt niet normaal”: Wyseure wereldkampioen bij beloften na straffe solo, Verstrynge en Nys vervolledigen Belgisch podium
  WK veldrijden

  “Dit is echt niet normaal”: Wyseure wereldkam­pi­oen bij beloften na straffe solo, Verstrynge en Nys vervolledi­gen Belgisch podium

  Goud, zilver én brons! Joran Wyseure (21) is wereldkampioen bij de beloften. Dat na een grootse solo, maar ook perfect Belgisch ploegenspel. Na twee ronden glipte Wyseure op kousenvoeten weg. De kloof werd 15 seconden - Nederland reed zich helemaal leeg. Toen Oranje - het teamwork was daar zoek - kraakte, glipte Emiel Verstrynge weg. Hij pakte het zilver. Thibau Nys won de sprint om brons. Wyseure liet de emoties de vrije loop. “Dit is echt niet normaal.”
 2. Beelden tonen hoe veldrijders zittend naar beneden glijden op onberijdbaar EK-parcours
  Play

  Beelden tonen hoe veldrij­ders zittend naar beneden glijden op onberijd­baar EK-par­cours

  De veldritwereld is gewaarschuwd: het EK-parcours ligt er bijzonder verraderlijk bij. Op beelden is te zien hoe het modderbad in Namen mogelijk nóg glibberiger is dan ooit tevoren. Op sommige stukken lijkt zittend naar beneden glijden zelfs de enige optie. Dat is ook Lucinda Brand niet ontgaan. De Nederlandse moet door een handblessure passen voor het EK, maar dat lijkt haar weinig te kunnen deren. Op Instagram deelt ze een video waarbij ze hartelijk lacht met de vele glij- en valpartijen van haar collega’s tijdens de verkenning. Bekijk de video hierboven.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. “Zondag was een trainingsdag”: onze columnist weet dat winnen niet het grote doel was voor Van der Poel
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  6

  “Zondag was een trainings­dag”: onze columnist weet dat winnen niet het grote doel was voor Van der Poel

  Hij kwam, hij zag en... hij won. Mathieu van der Poel is ‘back in business.’ De Nederlandse alleskunner maakte zondag in Hulst een geslaagde rentree in het veld. Dat zag ook Niels Albert, die niet verbaasd is dat Van der Poel nadien nog wat kilometers ging lopen: “Alles wat hij en Van Aert en Pidcock de komende weken doen, is met één doel voor ogen: wereldkampioen worden”, aldus Niels Albert, op wie een andere renner indruk maakt: “Dit heb ik in geen jaren van hem gezien.”