Van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert. © BELGA

Het veldrijden uit de Vlaamse klei trekken? Wout van Aert is daar niet tegen, maar heeft ook zijn bedenkingen

VeldrijdenModder (twee keer) en sneeuw. Het maakte Wout van Aert afgelopen weekend niet uit wat hij in het veldrijden onder zijn wielen kreeg. Wel heeft hij zijn bedenkingen bij het idee om met de Wereldbeker terug te keren naar de landen waar er vroeger veel meer werd gecrosst. Zoals Val di Sole dus, in Italië. “We moeten nu niet vijf keer in een winter in de sneeuw willen rijden. Als we toch meer naar hier gaan komen, dan moet er ook iets met de kalender gebeuren.” 

24 reacties

 • patrick isenborghs

  11 maanden geleden
  klopt maddens en den andere won er 7 . 1x weg & 6x veld .Om dan nog maar te zwijgen van overwinningen die ze behaalde sinds hun jeugd .U die allaphilippe geen faire wk vond om dat hij aan weinig wedstrijden meereed met weinig overwinningen zou beter zijn mond houden als je weet dat VA ook wk werd met 9 overwinningen meestal nog deze waar vdp niet aan de start stond. Denkt u nu echt dat enkel VA sterker geworden is? Dat hebben we gezien in de zware klassiekers waar beide aan de start stonden .
 • Johan Maddens

  11 maanden geleden
  patrick , Wout heeft 4 wereldtitels behaald in het bijzijn van Mathieu , 1 bij de beloften en 3 bij de Elite .Dan heeft hij 2 probleem jaren gekend . Nu is hij sterker dan ooit !! Ik wil het toegeven dat Mathieu op de lichtlopende omlopen beter is .
 • patrick isenborghs

  11 maanden geleden
  maddens vdp VA is maar 2 sezioenen de evenknie geweest van vdp .VA heeft is 2 x 18 overwinningen gehaald als max en dat was in het jaar 2015 & 16 toen vdp operaties onderging aan beide knieen na een val in de ronde van de toekomst en toen 2 maand later aan het sezioen begon , VA had toen al 8 zege's binnen.
 • Patrick Brusseel

  11 maanden geleden
  In plaats van hier voortdurend ruzie te maken onder mekaar zou je beter tevreden zijn dat ze nog willen veldrijden. Want eerlijk, er valt voor beiden veel meer eer te rapen op de weg. Alleen al de ritzeges in de RvF zijn belangrijker dan een titel in het veld. En die mannen hebben samen al Milaan San Remo, Ronde van Vlaanderen, Amstel, Gent Wevelgem op hun erelijst.
 • Jozef Van Mellaert

  11 maanden geleden
  Dat in de sneeuw rijden moet dienen om de sport op de winterspelen te promoten. Veldrijden is wel een wintersport omdat daarna de belangstelling naar de weg gaat. Zelden wordt er gereden op sneeuw of ijs. WVA heeft gelijk als hij zegt " we moeten toch niet elk jaar vijf keer in de sneeuw gaan rijden ". Dat zal wel nodig zijn om er een olympische wintersport van te maken. De meerwaarde ligt dan in de olympischeprijs voor de beste sneeuwrijder, dat is daarom niet de beste veldrijder.