Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Jurgen Mettepenningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Jurgen Mettepenningen. © Photo news

Het tactisch kluwen op een WK: eigenbelang, ploegbelang, landenbelang... Wie trekt aan welk zeel?

WK veldrijdenTactiek op het WK cross: dat is een web waarin zelfs een spin dreigt te verdwalen. Eigenbelang, ploegbelang en landenbelang lopen door en over mekaar. Bondscoach Sven Vanthourenhout zet de lijnen uit, maar ook managers Jurgen Mettepenningen en Sven Nys trekken aan de touwtjes. Gaat het zeel één richting uit?

22 reacties

 • Seppe Goossens

  4 maanden geleden
  @pierre de smet. Is dat spot? Welke drie Vlamingen hebben gisteren de tegenstand uiteindelijk 'in de luren gelegd'? Bij de elite mannen kwamen een superieure Brit en strijdvaardige Nederlander voor een Belg, en bij U19 mannen liet een Belg zich door een Zwitser de kaas van het brood eten. Bij U23 vrouwen waren alle 3 de podiumplaatsen voor Nederland. Voor de duidelijkheid: Bij de elite mannen deden er overigens maar 2 uit Nederland mee, dus...
 • pierre de smet

  4 maanden geleden
  Ploegbelang dat hebben we gisteren gezien van de Nederlanders , met vier of vijf mee in de kop en zich laten in de luren leggen door drie Vlamingen , die wel samen hebben gewerkt . misschien niet volgens het juiste plan maar ze stonden toch met drie al lachend op het podium . Denk wel dat dit ligt aan wat Bart Wellens besproken heeft met zijn ploegrenners .
 • Peeters Francis

  4 maanden geleden
  Nys en zijn renners hebben nog niets gedaan op het wk, zelfs M Vos heeft hem met een kater opgezadeld. Zijn fietssponsor zal er niet happy mee zijn en vandaag zie ik geen renner van zijn team winnen.
 • leen hanssens

  4 maanden geleden
  Wanneer gaan ze de kop van Nys van het scherm halen?
 • Patrick Roegiers

  4 maanden geleden
  Het WK besta niet meer , zouden ze niet beter WK per ploeg doen in plaats van per land, er zijn B in een NL ploeg en NL in B ploeg wat ga er voor denkt u ,ik denk het ploegenspel
 1. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.
 2. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”
 3. Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”
  Veldrijden
  13

  Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”

  Eén etentje en één keer blijven slapen, en het was geklonken. Eli Iserbyt (24) won de hoofdprijs: een lief, een kok, een manager, een steun, een toeverlaat. Alles voor de prijs van één. Fien Maddens (23) praat heerlijk vrijuit: over leven met een topatleet, over druk op het WK, over kritiek die kwetst. “Ik heb een olifantenvel nodig, maar dat heb ik niet.”
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.