Pim Ronhaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Pim Ronhaar. © Photo News

Hét succesrecept van de 4 wereldkampioenen veldrijden: Vlaamse knowhow, Hollandse glorie

VeldrijdenVan der Poel, Brand, Ronhaar en Van Empel. Vier Nederlandse wereldkampioenen in het veld, maar ze rijden allemaal voor een Belgisch team. Welk mechanisme zit daar achter?

4 reacties

 • Gerard Akkermans

  4 maanden geleden
  Toch belangrijk voor een wegploeg, een goede organisatie!! Ze nemen alle zorgen en bijkomstigheden uit handen. Zeker bij de toppers. WvA zit bij Jumbo perfect. Voor MvdP, ja die wordt ook op zijn wenken bediend, maar wel een kleinere ploeg.
 • Eddy Didden

  4 maanden geleden
  Van der Poel heeft geen van beide broers nodig om de prestaties die hij brengt een verder vervolg te kunnen geven. Deze man is net als Wout Van Aert van uitzonderlijke klasse. De verdienste ligt bij de renner zelf , niet bij de ploeg. Bij formule 1 ben je afhankelijk van de PK’s van jouw wagen . Hier tellen enkel de benen
 • Meert Dominique

  4 maanden geleden
  Is het einde van nichesport veldrijden in zicht? Enkel in Vlaanderen populair en klaarblijkelijk enkel Oranje top. Veldrijden is wel geen topsport in Nederland (daarom geen NK). Nichesport langebaanschaatsen is wel topsport in Nederland (wegens OS). Schaatsen is wek enkel in Nederland en Rusland (enkel wegens OS) een topsport. Enkel in Herenveen is er publiek (buiten coronatijden natuurlijk). Als er geen top bij de vrouwen opstaan zal het publiek afhaken en komt cross terug op kermiskoersniveau.
 • jean pierre leemans

  4 maanden geleden
  Van der Poel,hij kan het,hij doet het. Hij doet mij eventjes denken,aan Eddy Merckx Ze hebben allebei,dezelfde mentaliteit Beiden hebben ook een goed gestel;En dat speelt ook een grote rol