Volledig scherm
© Photo News

Het laatste woord is voor de wereldkampioen: Mathieu van der Poel sluit 2020 af met zege in Bredene

VeldrijdenMathieu van der Poel heeft 2020 afgesloten met een overwinning in de Ethias Cross van Bredene. De wereldkampioen haalde het in de Ereprijs Paul Herygers voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Wout van Aert, die Van der Poel zondag nog klopte in Dendermonde, reed niet mee.

17 reacties

 • Lucas Balieu.

  2 maanden geleden
  Wat reageren hier bitsig op van der Poel, ben blij dat er zo een coureur nog mee doet aan het veldrijden. Zijn paspoort is toch niet de aanleiding voor zulke naïviteit, mag ik hopen!
 • René Pijnacker

  2 maanden geleden
  De nummer 3 van Namen stapte af in Dendermonde mijnheer Jacobs. Ik vind dat ook een hele goede, maar de modder fans blijkbaar niet.
 • Marcel Bontinck

  2 maanden geleden
  Had het hier zo hard geregend als in Dendermonde was er nog meer te lopen.
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Wat een topper deze VdP...
 • Chris JACOBS

  2 maanden geleden
  De nummer 2 en 3 uit Namen waren er niet he mijnheer pijnacker en cross is modder niet een snelheidsparcours zoals in zolder dat bewijzen de kijkcijfers nogmaals : zondag was best bekeken cross : mensen willen moddercrossen zien geen snelheidswedstrijd met 100 bochten .
 1. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Vanderhaeghe: "Hadden genoeg kansen om te winnen"
  Play

  Vanderhaeg­he: "Hadden genoeg kansen om te winnen"

 2. Nmecha verzilvert knappe assist Lokonga: bekijk hier de winning goal tegen Cercle
  Play

  Nmecha verzilvert knappe assist Lokonga: bekijk hier de winning goal tegen Cercle