BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Thibau Nys pakt tweede BK in twee jaar tijd en doet er nog een 'Herygers' bovenop

VeldrijdenStormloop rond Thibau Nys in Koksijde. Net als vorig jaar in Oostende kroonde de zoon van Sven Nys zich tot Belgisch kampioen veldrijden. Toen als eerstejaars-, nu als tweedejaarsnieuweling. Jetze Van Campenhout werd tweede, Ward Huybs veroverde brons. Dante Coremans, vooraf de grootste rivaal van Thibau Nys, viel als vierde naast het podium.

32 reacties

 • rudy verlinden

  5 jaar geleden
  Beleef je sport...maar laat de sport je leven niet beleven...geniet van elk moment die krijgt..
 • Rik Cappelle

  5 jaar geleden
  Felicitaties aan Thibaut en aan alle wielrenners en wielrensters die vandaag een podiumplaats (of net niet) behaald hebben. En ik zit hier te wachten op de eerste reactie van ene die het durft te hebben over doping. Het verwonderd mij dat die er nog niet gekomen is.
 • dretie munkies

  5 jaar geleden
  Düren is een mooie stad, maar of het voor Thibau Nys blijft duren valt nog af te wachten : allemaal die mediaaandacht (zelfs al een eigen tv-programma) opgezet door vaderlief voorspelt weinig goeds. En met zijn liefje ? Hopelijk voor haar, volgt hij ook daar niet het spoor van zijn vader
 • X L

  5 jaar geleden
  Je moet gewoon geluk hebben bij deze sport. Moest Sven Nys nu 25 zijn en moeten rijden tegen, Van Aert en Van de Poel, dan zou zijn palmares er heel anders hebben uitgezien. Gewoon geen tegenstand en je bent de grootste natuurlijk.
 • vangeel guido

  5 jaar geleden
  Zo nu kan ik tot mijn 90 jaar kijken naar de opvolger van Sven Nys .15 + 25. jaar is 40 en dan zal die wel stoppen ermee net zoals zijn vader.Wat een mooie kampioen die zoon van de allergrootste veldrijder aller tijden.
 1. INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbeker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  8

  INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbe­ker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”

  Cross, dat is Vlaanderen en gedaan. Fout! Benidorm en Dublin hebben bewezen dat het veldrijden ook levensvatbaar is buiten onze regiogrenzen. Grote baas van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de nieuwe Wereldbeker. “Wij willen over veel spreken, maar wat zeker niet de bedoeling kan zijn, is dat er minder Wereldbekermanches komen en dat hun plaats dan ingenomen wordt door nog meer Vlaamse wedstrijden.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toegeschreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”
  PREMIUM
  29

  Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toege­schreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”

  Waar(om) ging het mis? Had het anders kunnen lopen? En vooral: gaat dit nazinderen? Nog één keer fileert onze veldritanalist Niels Albert de WK-sprint in zes vragen en even veel antwoorden. Daarbij kruipt hij ook in het hoofd van Wout van Aert. “Zelfs als je 10% minder bent dan je tegenstander kan je zo’n sprint-à-deux alsnog afronden in je voordeel. Zolang je daarin maar de juiste keuze maakt...”