AFP
Volledig scherm
© AFP

Hét beeld van de respectvolle rivaliteit tussen Van Aert en Van der Poel: "Na onze carrière zullen we trots zijn op deze duels”

De ‘r’ van rivaliteit. Maar toch vooral de ‘r’ van respect, hét codewoord in de jarenlange tweestrijd tussen Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28). Dat werd meteen na de sprint in Hoogerheide nog maar eens duidelijk. Van Aert verbeet de ontgoocheling van de nederlaag en reikte zijn rivaal meteen de hand. Op-en-top ‘sportsmanship’.

20 reacties

 • Serge Ruytjens

  2 maanden geleden
  2 heel grote heren! Chapeau.
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Laten we rivaal eens vervangen door concurrent, klinkt zoveel vriendelijker en in de atletiekwereld doet men niet anders maar dan met 8 tegelijk..
 • Anneke Brusselmans

  2 maanden geleden
  Dat is wout hè altijd respect voor ander en ook sportief dat zijn er weinige die dat kunnen de meeste zouden kwaad zijn of elkaar geen blik gunnen . Maar wout is en blijft een top gast zowel in privé als in koers en dat siert hem . Ik hoop dat we nog vele jaartjes van jou mogen genieten wout je bent een top kerel
 • Jan Daems

  2 maanden geleden
  Dàt noem ik echte sporters: tijdens de wedstrijd keihard voor elkaar maar na de wedstrijd het verstand om alles te relativeren, fairplay voorop te stellen en groots te zijn in het verlies. Zowel Wout als Mathieu zijn een voorbeeld voor velen en ook vader Van der Poel is wat dat betreft een toonbeeld. Mooi om te zien hoe die kampioenen met elkaar omgaan.
 • André Degrote

  2 maanden geleden
  Beste heeft gewonnen, maar is dit veldrijden? Zou het eerder weide-rijden noemen . Bijna 30 per uur , niet normaal , geen zandstrook ook ?? Mooi parcours , maar daarmee is alles gezegd.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. KIJK. Verken het WK-parcours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”
  WK VELDRIJDEN
  9

  KIJK. Verken het WK-par­cours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”

  Zondag wacht een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Maar hoe ziet die omloop in Hoogerheide er nu juist uit? In welke zones kan het verschil gemaakt worden? En hoe groot is de kans op een sprint? Onze analist Niels Albert sprong op zijn fiets en nam de proef op de som. In onderstaande video’s krijgt u een unieke blik op het parcours en krijgt u zijn analyse per zone mee.