Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”

VeldrijdenEén etentje en één keer blijven slapen, en het was geklonken. Eli Iserbyt (24) won de hoofdprijs: een lief, een kok, een manager, een steun, een toeverlaat. Alles voor de prijs van één. Fien Maddens (23) praat heerlijk vrijuit: over leven met een topatleet, over druk op het WK, over kritiek die kwetst. “Ik heb een olifantenvel nodig, maar dat heb ik niet.”

13 reacties

 • Dirk Zwartenbriek

  4 maanden geleden
  Heel jaar de beste willen zijn en wk winnen zal niet gaan vrees ik en eerlijk gezegd zie ik in hem geen mooie wereldkampioen
 • Chrissy Puttemans

  4 maanden geleden
  Lieve Fien, jij bent een pracht meid. Steeds lief en vriendelijk op de cross. Neemt tijd voor de supporters. Ik heb Eli hierdoor zeer positief leren kennen. Jullie zijn een super koppel. Veel succes Eli voor zondag. Wij supporteren
 • BENNY DE SMEDT

  4 maanden geleden
  Puck was ook een lieve
 • Guy Deruyter

  4 maanden geleden
  Zonder Wout & Mathieu moet het toch lukken, anders zou ik beginnen voetballen,
 • glenn wouters

  4 maanden geleden
  Diep respect voor alle renners vrouwen. Moeten heel sterk zijn, en steeds hun plan kunnen trekken. Een renner is heel vaak van huis, en als ze thuis zijn moeten ze worden verzorgd een gerust gelaten worden. Weinig meisjes is het gegeven om zo een leven te leiden.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. 153.700 euro versus 143.370 euro: beste vrouw in het veldrijden verdient opnieuw meer dan beste man
  PREMIUM
  Veldrijden
  54

  153.700 euro versus 143.370 euro: beste vrouw in het veldrijden verdient opnieuw meer dan beste man

  Het crossseizoen zit er sinds gisteren officieel op. De prijzen zijn verdeeld, renners en rensters maken de financiële balans van hun wintermaanden op. Opvallend: voor het derde opeenvolgende jaar sinds de gelijkschakeling van de barema’s overtreft de sterkste vrouw de sterkste man. Een analyse van de cijfers, met onder meer Wout van Aert die het met de helft minder moet doen dan ploeggenote Marianne Vos - terwijl ze elk evenveel crossen reden.
 1. "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren
  Veldrijden
  52

  "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren

  Het vertrek van Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21) bij Tormans zorgt voor veel opschudding in veldritland. Nadat Jan Tormans en Patrick Lefevere, die het duo zien vertrekken naar Alpecin-Fenix, al uithaalden naar makelaar Hans van Kasteren, heeft nu ook Bart Wellens cynisch gereageerd. Wellens - huidig ploegleider van beide renners - vindt dat de twee een mes in zijn rug steken.