“En nu een pak friet met alles erop en eraan”: Wout van Aert pakt vijfde BK-titel na demonstratie in Lombardsijde

BK veldrijdenHet tienkoppig monster bleef in de Noordzee. Wout van Aert kwam, zag en overwon op het BK veldrijden in Lombardsijde. In de laatste wedstrijd van zijn crosswinter kroonde hij zich voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen. Laurens Sweeck werd op grote afstand tweede, Quinten Hermans was goed voor brons.

68 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Het is een kenmerk van toppers dat ze te weinig tegenstand hebben. Dat was toch ook zo bij Merckx, Sven Nys of in het tennis Federer en Serena Williams.
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Rik Cappelle , Volgens Adrie VDPoel zijn de waarden van Van Aert heel hoog momenteel en kan er hem niemand volgen , ook zijn zoon Mathieu zou er moeten aan geloven volgens Adrie . De tegenstand is heel goed bezig , maar Van Aert is van een ander caliber !!
 • Jan Van Rompaey

  4 maanden geleden
  Dat kan zo lekker smaken als kreeft , met mayo of tartaar.
 • Rik Cappelle

  4 maanden geleden
  Van Aert ge moet nu ook niet overdrijven hé man! Net alsof je geen kamp v Belgie zou geweest zijn moest je vorige week een pak friet gegeten hebben. Meer zelfs; moest je vorige week iedere dag een vol bord frieten gegeten hebben met stoofvlees erbij en achteraf als dessert een ferme dame blanche dan nog zou je met de vingers in de neus gewonnen hebben gezien de tegenstand.
 • Marika Peeters

  4 maanden geleden
  Als Wout de andere vaste Belgische crossers degradeerde dit seizoen, met dit BK als afsluiter hiervan, maar wel zonder of een gehavende MvdP, zijn alle zege's fenomenaal, volgens zijn believers hé? Maar als Pidcock op het WK, diezelfde gedegradeerde crossers kan overklassen en wereldkampioen zou worden, zonder Wout of MvdP als tegenstand? Dan is Tom's zege volgens de kenners, opeens een minderwaardige titel hé ? Als dit zo is? nu , dan deze BK zege ook hé .
 1. VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe kijkt reikhalzend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”
  Gouden Cross
  11

  VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberg­he kijkt reikhal­zend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”

  Dit weekend staat het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville op het programma. Zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het een unieke kans voor de andere renners om de regenboogtrui te veroveren. Volgens VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe wordt het een tweestrijd tussen Eli Iserbyt en Tom Pidcock. Wil jij nog een sprongetje maken in het klassement van de Gouden Cross, dan is ook voor jou het WK een belangrijke wedstrijd.