“En nu een pak friet met alles erop en eraan”: Wout van Aert pakt vijfde BK-titel na demonstratie in Lombardsijde

BK veldrijdenHet tienkoppig monster bleef in de Noordzee. Wout van Aert kwam, zag en overwon op het BK veldrijden in Lombardsijde. In de laatste wedstrijd van zijn crosswinter kroonde hij zich voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen. Laurens Sweeck werd op grote afstand tweede, Quinten Hermans was goed voor brons.

68 reacties

 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Het is een kenmerk van toppers dat ze te weinig tegenstand hebben. Dat was toch ook zo bij Merckx, Sven Nys of in het tennis Federer en Serena Williams.
 • Johan Maddens

  6 maanden geleden
  Rik Cappelle , Volgens Adrie VDPoel zijn de waarden van Van Aert heel hoog momenteel en kan er hem niemand volgen , ook zijn zoon Mathieu zou er moeten aan geloven volgens Adrie . De tegenstand is heel goed bezig , maar Van Aert is van een ander caliber !!
 • Jan Van Rompaey

  6 maanden geleden
  Dat kan zo lekker smaken als kreeft , met mayo of tartaar.
 • Rik Cappelle

  6 maanden geleden
  Van Aert ge moet nu ook niet overdrijven hé man! Net alsof je geen kamp v Belgie zou geweest zijn moest je vorige week een pak friet gegeten hebben. Meer zelfs; moest je vorige week iedere dag een vol bord frieten gegeten hebben met stoofvlees erbij en achteraf als dessert een ferme dame blanche dan nog zou je met de vingers in de neus gewonnen hebben gezien de tegenstand.
 • Marika Peeters

  6 maanden geleden
  Als Wout de andere vaste Belgische crossers degradeerde dit seizoen, met dit BK als afsluiter hiervan, maar wel zonder of een gehavende MvdP, zijn alle zege's fenomenaal, volgens zijn believers hé? Maar als Pidcock op het WK, diezelfde gedegradeerde crossers kan overklassen en wereldkampioen zou worden, zonder Wout of MvdP als tegenstand? Dan is Tom's zege volgens de kenners, opeens een minderwaardige titel hé ? Als dit zo is? nu , dan deze BK zege ook hé .
 1. "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren
  Veldrijden
  52

  "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren

  Het vertrek van Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21) bij Tormans zorgt voor veel opschudding in veldritland. Nadat Jan Tormans en Patrick Lefevere, die het duo zien vertrekken naar Alpecin-Fenix, al uithaalden naar makelaar Hans van Kasteren, heeft nu ook Bart Wellens cynisch gereageerd. Wellens - huidig ploegleider van beide renners - vindt dat de twee een mes in zijn rug steken.
 2. Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross van Maldegem: “Hard voor moeten knokken”
  Play
  Veldrijden
  34

  Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross: “Ze hielden de achtervol­ging net draaiende”

  Laurens Sweeck heeft de Parkcross van Maldegem gewonnen, de voorlaatste manche van de Ethias Cross. Sweeck opende de debatten, kreeg het gezelschap van Michael Vanthourenhout, maar die viel op drie ronden van het einde letterlijk weg. Eli Iserbyt werd tweede, voor Lars van der Haar. Sweeck maakte zich onderweg ook even boos omdat z’n ploegmaats te weinig steun verleenden.