“En nu een pak friet met alles erop en eraan”: Wout van Aert pakt vijfde BK-titel na demonstratie in Lombardsijde

BK veldrijdenHet tienkoppig monster bleef in de Noordzee. Wout van Aert kwam, zag en overwon op het BK veldrijden in Lombardsijde. In de laatste wedstrijd van zijn crosswinter kroonde hij zich voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen. Laurens Sweeck werd op grote afstand tweede, Quinten Hermans was goed voor brons.

68 reacties

 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Het is een kenmerk van toppers dat ze te weinig tegenstand hebben. Dat was toch ook zo bij Merckx, Sven Nys of in het tennis Federer en Serena Williams.
 • Johan Maddens

  5 maanden geleden
  Rik Cappelle , Volgens Adrie VDPoel zijn de waarden van Van Aert heel hoog momenteel en kan er hem niemand volgen , ook zijn zoon Mathieu zou er moeten aan geloven volgens Adrie . De tegenstand is heel goed bezig , maar Van Aert is van een ander caliber !!
 • Jan Van Rompaey

  5 maanden geleden
  Dat kan zo lekker smaken als kreeft , met mayo of tartaar.
 • Rik Cappelle

  5 maanden geleden
  Van Aert ge moet nu ook niet overdrijven hé man! Net alsof je geen kamp v Belgie zou geweest zijn moest je vorige week een pak friet gegeten hebben. Meer zelfs; moest je vorige week iedere dag een vol bord frieten gegeten hebben met stoofvlees erbij en achteraf als dessert een ferme dame blanche dan nog zou je met de vingers in de neus gewonnen hebben gezien de tegenstand.
 • Marika Peeters

  5 maanden geleden
  Als Wout de andere vaste Belgische crossers degradeerde dit seizoen, met dit BK als afsluiter hiervan, maar wel zonder of een gehavende MvdP, zijn alle zege's fenomenaal, volgens zijn believers hé? Maar als Pidcock op het WK, diezelfde gedegradeerde crossers kan overklassen en wereldkampioen zou worden, zonder Wout of MvdP als tegenstand? Dan is Tom's zege volgens de kenners, opeens een minderwaardige titel hé ? Als dit zo is? nu , dan deze BK zege ook hé .
 1. Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehandeling chemotherapie”
  Play
  Veldrijden
  82

  Positief urinestaal van Toon Aerts: “Medicijn wordt gebruikt in nabehande­ling chemothera­pie”

  De cross staat in rep en roer. Toon Aerts (28) heeft positief getest bij een controle buiten competitie half januari. Het gaat om een medicijn tegen borstkanker. De renner schreeuwt zijn onschuld uit, zijn ploeg Baloise Trek Lions steunt hem. Professor Peter Van Eenoo geeft uitleg bij het nut van het middel voor atleten: “Op zich heeft het geen prestatiebevorderend effect, maar het werkt andere middelen in de hand.”
 1. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”