Van Aert.
Volledig scherm
Van Aert. © BELGA

En dat voor eigen volk: Wout van Aert voert nummertje op en viert in Lille voor het eerst na zware valpartij

VeldrijdenWout van Aert heeft na alle ellende in extremis zijn eerste zege van het crossseizoen beet. In de Krawatencross van Lille - voor eigen volk - gooide hij halfweg cross iedereen overboord, waarna hij een tijdrit opvoerde door het Kempische zand. 384 dagen na zijn laatste zege in het veld in Pontchâteau en 204 dagen na zijn zware val in de Tour eindelijk die triomf. Eli Iserbyt is de eindwinnaar van de DVV-Trofee. 

 1. “Of elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd is op mij? (lacht) Ik hoor soms wel dat ik er leuk uitzie”
  Play
  Veldrijden

  “Of elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd is op mij? (lacht) Ik hoor soms wel dat ik er leuk uitzie”

  Vanavond is Ceylin Alvarado om 22u45 op Play Sports 1 de eerste vrouwelijke gast van het nieuwe seizoen van ‘Hoogvliegers’. Geert De Vlieger ging langs bij de rijzende ster in het veldrijden voor een uitgebreide babbel, waarvan je hierboven een voorsmaakje krijgt. Zo confronteert de journalist van Play Sports de huidige wereldkampioene met een uitspraak van Paul Herygers, als zou elke 25-jarige die van veldrijden houdt, verliefd zijn op Ceylin. Dat vindt de Nederlandse vooral grappig. En ze geeft al lachend toe: “Ik krijg wel commentaar dat ik er leuk uitzie of dat ik een sympathiek meisje ben.” De Vlieger en Alvarado hebben het onder andere ook over haar rol als ambassadeur voor het veldrijden en de vrouwensport. Een zelfzekere Alvarado verstopt zich daarbij niet.
 2. Tomas Van Den Spiegel, organisator van het WK 2021, over dit in recordtijd opgezette WK: “Chapeau, maar wij willen het helemaal anders doen”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Tomas Van Den Spiegel, organisa­tor van het WK 2021, over dit in recordtijd opgezette WK: “Chapeau, maar wij willen het helemaal anders doen”

  Op een autocircuit kan je snel schakelen. Vraag het de Formule 1-coureurs die eind oktober naar Imola komen. Vraag het aan de organisatoren van het WK wielrennen, die maar drie weken nodig hadden om een WK in elkaar te boksen. Zonder dure campagnes en met weinig of geen publiek. “Alle respect”, zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics, “maar dit is niet het WK zoals wij het volgend jaar in Vlaanderen hopen neer te zetten.”