Volledig scherm
© rv

Emotionele Wout van Aert draait bladzijde om na eerste zege sinds comeback: “En nu wil ik er staan in de ‘heilige week’”

VeldrijdenWout van Aert heeft voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour nog eens van de overwinning kunnen proeven. En daar was hij logischerwijze tevreden mee. “Een zalig moment, want ik heb een heel lange weg afgelegd.”

 1. Topman Golazo over start veldritseizoen: “Proberen zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvinden”
  Play
  Veldrijden

  Topman Golazo over start veldritsei­zoen: “Proberen zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvin­den”

  Het veldritseizoen trekt zich straks in Lokeren op gang. “We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvinden. Dat is heel belangrijk voor de sport", aldus Christophe Impens van Golazo, organisator van de Ethias Cross. “Dat er verschillende veldritten zoals de Wereldbeker in Koksijde niet doorgaan? Ik kan begrijpen dat de lokale organisator in de eerste plaats aan de veiligheid denkt. Er vallen dan ook nog eens inkomsten weg: inkomtickets en vipinkomsten. Of we alle Ethias Crossen gaan organiseren? Dat is toch onze intentie.”
 2. Van Pau tot Lille, een reconstructie van het leed bij Van Aert: “Ik had het gevoel dat ik levend aan het verbranden was en vreesde voor mijn carrière”
  PREMIUM
  Veldrijden

  Van Pau tot Lille, een reconstruc­tie van het leed bij Van Aert: “Ik had het gevoel dat ik levend aan het verbranden was en vreesde voor mijn carrière”

  Of hij nog zou kunnen stappen? Of hij nog een (top)wielrenner zou worden? Of hij nog zou kunnen crossen in de winter? Het waren allemaal vragen die Wout van Aert zich na zijn zware val op 19 juli in de Tour heeft gesteld. 204 dagen na die vreselijke klap in Pau mag duidelijk zijn: Van Aert is op de goede weg terug. Een reconstructie: van Pau tot Lille, waar hij vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer aanknoopte met een overwinning.
 3. En dat voor eigen volk: Wout van Aert voert nummertje op en viert in Lille voor het eerst na zware valpartij
  Veldrijden

  En dat voor eigen volk: Wout van Aert voert nummertje op en viert in Lille voor het eerst na zware valpartij

  Wout van Aert heeft na alle ellende in extremis zijn eerste zege van het crossseizoen beet. In de Krawatencross van Lille - voor eigen volk - gooide hij halfweg cross iedereen overboord, waarna hij een tijdrit opvoerde door het Kempische zand. 384 dagen na zijn laatste zege in het veld in Pontchâteau en 204 dagen na zijn zware val in de Tour eindelijk die triomf. Eli Iserbyt is de eindwinnaar van de DVV-Trofee.