Eli Iserbyt.
Volledig scherm
Eli Iserbyt. © Photo News

Eli Iserbyt: “Zonder startgelden is de Wereldbeker onbetaalbaar, als eindwinnaar hield ik vorig seizoen 5.000 euro over”

VeldrijdenEli Iserbyt begrijpt dat Flanders Classics CEO Tomas Van den Spiegel het startgeld in het veldrijden in vraag stelt. Maar dan moet er iets tegenoverstaan. “Nu is de Wereldbeker ontbetaalbaar zonder startgeld.”

11 reacties

 • Geens Rik

  3 maanden geleden
  Jaloers misschien op de toppers die wel startgeld krijgen? Eli kan ook zeggen "startgeld of ik vertrek niet". Alleen weet hij dan zeer goed dat hij niet zal moeten vertrekken. Dat is nu éénmaal het verschil tussen A renners en B renners.
 • eddy nijs

  3 maanden geleden
  Ocharme 5000 euro overgehouden. Bovenop zijn normaal loon vermoed ik. Ni content? Ander jobke zoeken. En ff ter informatie, van een dertiende maand die ik eens ontvang schiet na aftrek van belastingen ook maar anderhalve week van over.
 • wim rooyakkers

  3 maanden geleden
  Schaf de wereldbeker wedstrijden af,en een EK en WK is voldoende,superprestige is verder nog inpasbaar en zo is er nog plek voor losse crossen waar nog wat startgeld te verdienen is.
 • luc vanhooland

  3 maanden geleden
  Maar 5.000 €... Moeten wij 2 maand voor werken.
 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  Triestig, zelfs met zijn loon.
 1. Amateur Gerben Kuypers is opvallendste naam in Belgische WK-selectie - “Vete tussen Sweeck en Vanthourenhout niet meer aan de orde”
  7

  Amateur Gerben Kuypers is opvallend­ste naam in Belgische WK-selectie - “Vete tussen Sweeck en Vanthouren­hout niet meer aan de orde”

  Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie voor het WK veldrijden in Hoogerheide (3 tot 5 februari) bekendgemaakt. Naast de onbetwiste kopman Wout van Aert zijn dat Belgisch en Europees kampioen Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Jens Adams, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en - zoals verwacht - ook Gerben Kuypers.
 2. Van Aert, Van der Poel en Pidcock kruisen de degens in Benidorm - Merlier en Vermeersch de blikvangers in Zonnebeke
  Gouden Cross
  1

  Van Aert, Van der Poel en Pidcock kruisen de degens in Benidorm - Merlier en Vermeersch de blikvan­gers in Zonnebeke

  Zondag kijken de ‘Grote Drie’ elkaar opnieuw in de ogen. In het Spaanse Benidorm staan ook andere toppers zoals Vanthourenhout en Sweeck aan de start, maar dat is helaas slecht nieuws voor de organisatoren van de veldrit in Zonnebeke. De 34ste editie van de Kasteelcross wordt daags voordien afgewerkt en daarom sturen heel wat renners hun kat. Een ideaal moment dus om met jouw mindere goden punten te scoren in de Gouden Cross.