Eli Iserbyt en Tom Pidcock.
Volledig scherm
PREMIUM
Eli Iserbyt en Tom Pidcock. © BELGA/Photo News

Eli Iserbyt en Tom Pidcock, WK-favorieten met een geschiedenis: “Het zijn twee kleine mannetjes, twee pitbulls”

VeldrijdenOok zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert lijkt het WK veldrijden van volgend weekend uit te draaien op een duel tussen twee renners die elkaar al een hele tijd tegenkomen: Eli Iserbyt (24) en Tom Pidcock (22). Maar wie is nu de favoriet in Fayetteville? Bondscoach Sven Vanthourenhout, zijn voorganger Rudy De Bie en Kurt Bogaerts, vertrouwensman van Tom Pidcock, nemen de rivaliteit onder de loep. “De paar procenten die er anders niet zouden zijn, komen er wel als een van de twee net voor de ander uit rijdt.”

7 reacties

 • Mieke Ponet

  4 maanden geleden
  De immers sympathieke L.Sweeck mag van mij wereldkampioen worden, waarom niet. Succes Laurens.
 • ivo torfs

  4 maanden geleden
  Ik zet mijn geld op Lars maar hoop dat het een belg zal zijn.
 • Theo Van Hoof

  4 maanden geleden
  Houdt Van der Haar maar in het oog. Ook Sweeck is weer in winning mood. Die met zijn korte beentjes en grote teut? Kan er alleen op vallen, net zoals in het BK.
 • patrick isenborghs

  4 maanden geleden
  jurgen laat pidcock ook 32 crossen aan block rijden , eens kijken hoe fris hij nog voor de dag komt .Er kunnen er 4 a 5 wk worden , veel zal afhangen van de form van de dag en geen pech
 • Jurgen Faingnaert

  4 maanden geleden
  Serieus , ge kunt Iserbyt toch niet vergelijken met een klassebak als Pidcock. Vergelijk is eerder chiuahua tov een Pitbull.
 1. Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross van Maldegem: “Hard voor moeten knokken”
  Play
  Veldrijden
  34

  Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross: “Ze hielden de achtervol­ging net draaiende”

  Laurens Sweeck heeft de Parkcross van Maldegem gewonnen, de voorlaatste manche van de Ethias Cross. Sweeck opende de debatten, kreeg het gezelschap van Michael Vanthourenhout, maar die viel op drie ronden van het einde letterlijk weg. Eli Iserbyt werd tweede, voor Lars van der Haar. Sweeck maakte zich onderweg ook even boos omdat z’n ploegmaats te weinig steun verleenden.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.