Grote Dri
Volledig scherm
PREMIUM
Grote Dri © PN/Belga

Eerste cross met ‘Grote Drie’ doet onze analist Niels Albert verlekkerd uitkijken naar meer: “Er komen boeiende weken aan”

VELDRIJDENZo, ze zijn aan boord. In schuifjes namen Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Wout van Aert hun prominente plaatsen in aan de veldrittop. Let’s rock’n roll now! “In principe zou je nú al kunnen zeggen: het WK-podium is gekend, alleen de volgorde moet nog worden bepaald”, stelt onze crossanalist Niels Albert.

10 reacties

 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Dat Remco beter is dan Wout is moeilijk te zeggen omdat het totaal andere renners zijn, echter beweren dat Remco explosiever dan Wout vind ik eerder lachwekkend, explosiviteit gaat toch over kortere inspanningen van maximaal een minuut. Mathieu kan Wout lossen op die kleine vinnige hellingen al zal het niet zoveel schelen maar Wout rijdt Remco op eender welke korte beklimming zoals de vlaamse toch los uit het wiel. Dat wil daarom niet zeggen dat Wout in totaliteit beter is dan Remco natuurlijk.
 • Lore Janssen

  2 maanden geleden
  Exact, Jonah. Niemand kan twijfelen aan de dominantie van VDP in het veld, maar op de weg steekt van Aert er bovenuit. Benieuwd wat Pidcock nog vermag deze winter, want tot nu toe kan hij ook alleen maar winnen als de grote 2 niet meedoen.
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Herygers weet toch nie hoe vdp zich voelt, eerst over de streep dat telt
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Supersympathieke Mathieu zal nog dikwijls winnen. Hij is nu eenmaal de beste
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Mathieu is gewoon een beter veldrijder, ik ben fan van beiden met een lichte voorkeur voor Wout maar het is geen schande dat Mathieu hierin beter is, hij is explosiever en heeft meer techniek. Op de weg vind ik Wout een completere renner, Mathieu moet het van een paar afspraken per jaar hebben waarin hij kan uitblinken (RVV is op zijn lijf geschreven).
 1. Onze analist Niels Albert: “Past het WK niet in het programma van Pidcock? Dat kan ik moeilijk geloven”
  PREMIUM
  Veldrijden
  6

  Onze analist Niels Albert: “Past het WK niet in het programma van Pidcock? Dat kan ik moeilijk geloven”

  Geen duel tussen de Grote Drie vandaag in Herentals. Onze analist Niels Albert fileert in zijn column de staat van de cross. Van Wout van Aert die beter rijdt dan ooit tevoren, over Mathieu van der Poel die komende dagen ook nog zijn cross zal winnen, tot Tom Pidcock die past voor het WK. “Als hij kans heeft om wereldkampioen te worden, laat hij die niet liggen. Misschien speelt er wel iets anders mee...”
 2. “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkampioen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  23

  “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkam­pi­oen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”

  In Benidorm kregen we zondag het laatste - beklijvende - duel tussen de ‘Grote Twee’ voor het WK. Met Van der Poel als winnaar. Dat zag ook onze columnist Niels Albert, die zich meteen afvraagt wat dat zal geven in Hoogerheide: “Wie wereldkampioen wil worden, zal een goed tactisch plan moeten hebben. In de wedstrijd zelf krijgen ze elkaar er moeilijk af. Dan moet je weten: hoe en waar moet ik toeslaan?”