“Eentje om in te kaderen”: bondscoach Vanthourenhout zag plaatje kloppen bij beloften, een tactiek die ook morgen kan werken?

WK veldrijden1,2 en 3 voor België bij de mannen beloften. En dus glunderde ook bondscoach Sven Vanthourenhout. “Dat het zó uitdraaide, fantastisch.” Een aanpak die ook bij de elite heren kan werken? “Morgen is een andere koers met andere troeven. De tactiek ligt vast, we zullen zien.”

24 reacties

 • Guido Verlinden

  1 jaar geleden
  En toch moet hij vertrekken.!!
 • Kris Fierens

  1 jaar geleden
  Gelukkig is de tweede Belgisch kampioen. 2 truien in 1 ploeg. Proficiat Tormans
 • Marcel Bontinck

  1 jaar geleden
  Indien Verstringhe niet voor dezelfde ploeg moest rijden zou hij hem zeker gaan halen zijn.En hij zou gelijk hebben ook,alleen de eerste telt.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  patrick de bock, dat is echt de beste manier om zeker NIET te winnen.
 • Dirk Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  De eerste is wereldkampioen. De tweede is de verliezer en krijgt een schouderklopje. Het gaat erom wie de snelste is. In een ééndagswedstrijd moet je voor jezelf rijden.
 1. Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  31

  Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

  Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie - vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat beslist dan wel over winst of verlies?
 2. Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”
  PREMIUM
  24

  Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”

  Adrie van der Poel heeft na alle commotie beslist om geen WK-parcoursen meer uit te tekenen. Geloof dat maar niet, meent onze analist Michel Wuyts. “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze.” En die is er dus ook ditmaal weer. “De balkenhistorie valt helemaal niet uit de lucht. Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten.”
 3. KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom
  1

  KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert gingen gisteren op het WK veldrijden met alle aandacht aan de haal. Maar in de achtergrond viel er ook een opmerkelijk beeld te bespeuren. Michael Van den Ham kwam ten val en zag daarbij dat zijn vinger uit de kom was geschoten. Maar aan opgeven, dacht hij niet. De Canadees trok zijn vinger namelijk eigenhandig weer recht. Bekijk hieronder de beelden - niet voor gevoelige kijkers.