BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Een maand geleden lukte niets, nu is Thibau Nys plots na drie zeges op rij topfavoriet voor het beloften-BK: “Ik amuseer me opnieuw”

VeldrijdenThibau Nys (19) is ‘on fire’. Herentals werd na Loenhout en Baal zijn derde zege op rij bij de U23. Loepzuivere hattrick, een Van Aertiaans reeksje. En dat vier dagen voor het BK. Is de winnaar in Middelkerke gekend? “Ho, neen. Zó makkelijk wordt het niet.”

8 reacties

 • Marc Sierens

  4 maanden geleden
  Te onregelmatig in zijn rijden wat wijst op hulpmiddelen die niet altijd mogen toegepast worden
 • Liliane Wuyts

  5 maanden geleden
  Inderdaad Willy, dat was ook zo voor de anderen en velen zijn er sterker door geworden. Maar hoeveel keer heeft hij toen opgegeven? Hij mag het BK winnen, maar er zijn er ook nog anderen die kans maken.
 • Jonah Kemps

  5 maanden geleden
  Eerst het BK afwachten in de kerstperiode komt het vooral op de frisheid van de dag aan. Op het BK wordt iedereen verondersteld goed geprepareerd te zijn dus dat is een betere maatstaf.
 • Willy Hermans

  5 maanden geleden
  Rik Nys hij heeft wel bij de elite moeten rijden door COVID-19 en toch mooie resultaten behaald!
 • Sophia de smet

  5 maanden geleden
  Dit noemt men pieken ! Lang zwaar getraind om met de kampioenschappen top te zijn.
 1. Onze analist Niels Albert moedigt de knaldrang aan in Thibau Nys, titelverdediger bij de jongeren: “Ga voor die grote wegklassiekers, man”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets

  Onze analist Niels Albert moedigt de knaldrang aan in Thibau Nys, titelverde­di­ger bij de jongeren: “Ga voor die grote wegklassie­kers, man”

  ‘Back-to-backs’ in de Kristallen Fiets-jongerentrofee? Ze zijn schaars. Er was de betreurde Bjorg Lambrecht. Sven Nys. En… DPG-analist Niels Albert (35), die het Nys jr., de genaamde Thibau (19), dit jaar van harte gunt. Albert ziet er een gouden toekomst in. “Hij heeft de capaciteiten om grote koersen te winnen.”