Een drone volgde de renners op de voet op het WK in Hoogerheide.
Volledig scherm
PREMIUM
Een drone volgde de renners op de voet op het WK in Hoogerheide. © Photo News

Drones in de cross, een blijvertje en het begin van meer of niet? “Het blijven draaiende messen boven ons hoofd”

VELDRIJDENBijna even zinderend als de sprint tussen de ‘Grote Twee’, de dronebeelden op het WK veldrijden. Een blijvertje? De crossers zien er geen graten in en willen zelfs een stap verder gaan. “Plaats ook camera’s en microfoons op onze fietsen. Sommige crossers zitten een uur lang te roepen op elkaar.”

8 reacties

 • jos geenens

  1 maand geleden
  Met een cinewhoop ( drone met propellor bescherming ) is het achtervolgen van een wielrenner , motor, ... en de nodige afspraken zonder groot risico mogelijk. En het is ook maar een deelstuk wat afgevlogen word om het risico op ongevallen te minimeren. ( er kan altijd iets gebeuren )
 • Hans Loyaerts

  1 maand geleden
  Alle toestellen, van rollerskates tot Jumbo jets, zijn perfect veilig... tot er iets misloopt.
 • Joachim Calewaert

  2 maanden geleden
  Even ter verduideliking : De proppellers van de drones draaien binnen beschermd omhulsel. De piloot werkt met wingman die hem constant de situatie in de koers weergeeft en zegt wanneer het veilig is. Drone vliegt niet constant en enkel in zones waar geen publiek staat. Piloot vliegt altijd achter de renners nooit er boven of er voor. Denk je echt dat gezoem voor een crosser storend werkt? Die zijn wel wat meer van lawaai en geroep gewoon. Die zijn bezig met de koers niet met
 • Michel Van Camp

  2 maanden geleden
  de mensen krijgen mooie beelden te zien van de hardwerkende fietsers top gewoon
 • Marc Goossens

  2 maanden geleden
  Zeker een meerwaarde, op sport gebied. En denken jullie nu echt, dat onze deelnemers daar mee bezig zijn, die hebben wel andere prioriteiten om daar aan te denken, die horen dat zelfs nog niet. Maar ja, als ge zelf niet aan intensief sport hebt gedaan...
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  31

  Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

  Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie - vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat beslist dan wel over winst of verlies?
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. KIJK. Verken het WK-parcours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”
  WK VELDRIJDEN
  9

  KIJK. Verken het WK-par­cours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”

  Zondag wacht een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Maar hoe ziet die omloop in Hoogerheide er nu juist uit? In welke zones kan het verschil gemaakt worden? En hoe groot is de kans op een sprint? Onze analist Niels Albert sprong op zijn fiets en nam de proef op de som. In onderstaande video’s krijgt u een unieke blik op het parcours en krijgt u zijn analyse per zone mee.