Tom Pidcock en Erwin Vervecken.
Volledig scherm
Tom Pidcock en Erwin Vervecken. © Photo News/Peter Lanssens

Drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken ziet een Brit de wereldtitel pakken: “Pidcock is dé topfavoriet”

Gouden CrossVanavond begint met de Mixed Team Relay het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken verwacht dat het een spannende wedstrijd wordt bij de elite mannen, maar voor hem is Pidcock wel dé grote favoriet. Ben je het eens met Vervecken of denk je er helemaal anders over? Doe dan nog snel mee met de Gouden Cross. Je hebt tot morgenavond 20 uur de tijd om een ploegje te maken of je team nog aan te passen.

10 reacties

 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Ik duim voor Pidcock want de bescheidenheid siert hem.
 • lode wijk

  1 jaar geleden
  Geloof me ik vind Pidcock heel leuk, maar vind dat hij na zijn stage niet optimaal is en in een week tijd zou er echt veel moeten verbeterd zijn, Eli met of zonder hulp, zolang er maar niet tegen hem gereden wordt (letterlijk of figuurlijk) door bepaalde belgen.
 • Patrick Brusseel

  1 jaar geleden
  Over het volledige seizoen bekeken is Eli Iserbyt degene die de trui het meest zou verdienen. Jammergenoeg is het bij hem dikwijls alles of niets. Maar het is een eendaagswedstrijd waar volgens kenners het parcours in het voordeel is van Pidcock. Als die geduldig blijft de grote favoriet al steekt hij er minder boven uit dan Vanderpoel of Van Aert. Hopelijk een mooie spannende wedstrijd en dan mag de beste winnen.
 • Peter Van Endert

  1 jaar geleden
  Geloof mij maar gerust deze Brit Pidcock wordt WK veldrijden
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  is hij de beste? nee dat is Wout en Mathieu maar de ene heeft rugproblemen en de andere andere prioriteiten dus van diegene die wel deelnemen is hij de beste wat niet betekent dat hij gaat winnen dus hopelijk een leuke wedstrijd.
 1. Op naar aparte categorie voor transgender personen na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­der personen na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de trans vrouw ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgender personen in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  20

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.