Laurens Sweeck, bondscoach Sven Vanthourenhout en Belgisch en Europees kampioen Michael Vanthourenhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurens Sweeck, bondscoach Sven Vanthourenhout en Belgisch en Europees kampioen Michael Vanthourenhout. © Photo News, Belga

Drie weken voor het WK moet de bondscoach brand blussen tussen Sweeck en Vanthourenhout: “Van Aert kan haantjesgedrag missen als kiespijn”

VeldrijdenMaandag in Tielt maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie bekend voor het WK veldrijden in Hoogerheide (5 februari). Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zijn zeker van hun plaats. Of staat er, na het incident bij het BK in Lokeren en het onfrisse vervolg in Otegem, een olifant in de kamer? Vanthourenhout: “Ik laat dit niet zomaar passeren. Iedereen die me kent, weet dat wanneer we op donderdag in het WK-hotel arriveren, ik geen spanningen en bedenkelijke gezichten wil.”

52 reacties

 • Danny Roelants

  2 maanden geleden
  Ik ben geen supporter ven de ene of van de andere maar je kan dit toch niet meer normaal vinden dat tijdens de tweede fietswissel waar Laurens in de problemen komt de mecanicien zomaar de gewisselde fiets laat rondzwieren terwijl Laurens daar nog moest passeren.Bekijk de beelden maar eens goed dan zul je hetzelfde zeggen dat dit moedwillig was.
 • luc dierick

  2 maanden geleden
  Doordat van Vanthourenhout als eerste de materiaalzone induikt Kan hij zonder hinder tot aan box 4 fietsen zonder enige meer inspanning en zijn er geen hindernissen in box 1 voor Sweek Het is een opgezet plan voor de wedstrijd
 • Eduard Dierckx

  2 maanden geleden
  Beide thuis laten want ze kunnen er toch niets gaan doen gezien de grote kanonnen komen, zaak is opgelost dan en maak Sven Nys Bondscoach, hij staat meer met de voeten op de grond en bewijst met zijn ploeg dat hij wel weet hoe het moet.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  de renner is verantwoordelijk voor zijn mecaniciens in de wisselzone. Dus Vanthourenhout straffen voor het gedrag van zijn schoonvader. Maar ja net als in het voetbal stelt de "Bond" weinig voor... Verder, Vanthourenhout (Eur Kamp) en Sweeck (leider wereldbeker) mogen automatisch deelnemen, hoeven dus niet geselecteerd te worden door de Belgische Bond, niet geselecteerd door de Bond = niet welkom in het hotel van de Belgische selectie en geen recht om met de lichtblauwe Belgische trui te rijden
 • Dirk Dierckx

  2 maanden geleden
  Wout heeft niemand nodig om wereldkampioen te worden. En een Vanthourenhout als couch kan niet eerlijk over zijn neef Vanthourenhout oordelen. De enige oplossing is ruziestoker Declercq voor eeuwig uit de crosswereld verbannen, heeft altijd bedrog gepleegd.
 1. INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbeker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  8

  INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbe­ker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”

  Cross, dat is Vlaanderen en gedaan. Fout! Benidorm en Dublin hebben bewezen dat het veldrijden ook levensvatbaar is buiten onze regiogrenzen. Grote baas van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de nieuwe Wereldbeker. “Wij willen over veel spreken, maar wat zeker niet de bedoeling kan zijn, is dat er minder Wereldbekermanches komen en dat hun plaats dan ingenomen wordt door nog meer Vlaamse wedstrijden.”
 2. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  20

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.
 3. Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?
  25

  Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?

  Komend weekend is Hoogerheide het toneel voor de wereldkampioenschappen veldrijden. De apotheose van de crosswinter, met bij de mannen elite het verwachte titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Heeft u nog geen kennisgemaakt met het parcours? Of weet u niet precies wie (en in welke categorie) aan de start verschijnt? Met onderstaande gids bent u helemaal mee. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan de Gouden Cross en kans maken op fantastische prijzen!
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.