Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert. © BELGA

Drie nachten in het ziekenhuis remmen Van Aert niet: “Dat was mijn plaats, vond ik”

BK VeldrijdenDrie nachten sliep hij in het ziekenhuis, aan de zijde van Sarah en Georges. “Want dat was mijn plaats, vond ik.” De gewoonten helemaal weg, pas gisterochtend vond hij z’n focus op het Belgisch kampioenschap terug. Wel: het maakte allemaal niet uit. Wout van Aert ging er als een speer vandoor, pakte die vierde tricolore trui en ging snel weer naar Herentals, bij vrouw en kind. “De voorbije dagen waren echt… euh… Merci, Sarah!”

15 reacties

 • patrick isenborghs

  2 weken geleden
  Vooral bij de mannen ging mijn hartslag naar het slot de hoogte in", blikt Michel Wuyts tevreden terug. "Stel dat Van Aert een technisch mankementje kreeg, dan had hij een groot probleem. Zijn voorsprong hing de hele tijd maar rond de 20 seconden." "Het beeld van de cross leek misschien vrij statisch, maar in zijn hoofd zal het toch een zware belasting geweest zijn. Hij moest blijven vechten tot het snot in zijn nek hing om dat gat te houden."
 • F Peeters

  2 weken geleden
  Ik denk dat alle toekomstige vaders bij hun vrouw willen zijn tijdens de bevalling, Wout is dus geen uitzondering.
 • Catherine MISTIAEN

  2 weken geleden
  Dubbele proficiat, voor àlle prestaties.
 • ROGER DEPREZ

  2 weken geleden
  Marnix het betreft hier wel een topsporter en dat in uithouding en weerstand en een van de beste van de wereld, toch fijn dat zo een man niet denk aan prestatie als sporter maar gewoon bij zijn vrouwtje wil zijn.
 • Georges Lanssens

  2 weken geleden
  mooie beschrijving en wat een vader ook al lijden kan ! Dikke PROFICIAT .
 1. REACTIES. Van Aert over het BK: “Ben ook nu de favoriet” - Vanthourenhout: “Geen parcours waar Wout zijn kracht kwijt kan”
  Play
  Veldrijden

  REACTIES. Van Aert over het BK: “Ben ook nu de favoriet” - Vanthouren­hout: “Geen parcours waar Wout zijn kracht kwijt kan”

  Van Aert had alles behalve een topdag in Hulst en moest genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik voelde me vooraf goed, alleszins beter dan in Baal. Maar tijdens de cross keerde dag gevoel. Ik ben blijven vechten voor mijn plekje in de Wereldbekerstand (Van Aert leidt daar met 15 punten voorsprong op Van der Poel en 19 op Vanthourenhout, nvdr), maar van harte ging dat niet”, aldus Van Aert bij VTM Nieuws.
 2. Toon Aerts gelukkig met zilver: “Tevreden over mijn uurtje cross”
  Play
  Veldrijden

  Toon Aerts gelukkig met zilver: “Tevreden over mijn uurtje cross”

  Bij Toon Aerts overheerste tevredenheid na z'n tweede plaats op het Belgisch kampioenschap in Meulebeke. “Mijn collectie is nu compleet: na vorig jaar derde en het jaar ervoor eerste, heb ik nu m'n zilveren binnen. Dus volgend jaar kan ik aan de dubbele beginnen, misschien een trui of zo”, lachte Aerts, die ook gelukkig was met z'n prestatie. “Uiteindelijk reed ik wel goede rondetijden, want het gat is nooit groter dan 25 seconden geweest en soms kwam ik zelfs dichterbij. Dus ik ben wel tevreden over mijn uurtje cross.”
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari