BK Middelkerke parcours
Volledig scherm
BK Middelkerke parcours © Photo News/BKMiddelkerke

Dit is het parcours voor het BK veldrijden: “Snel, sober, basic, ... Van Aert”

BK VeldrijdenHet BK veldrijden in Middelkerke vindt komend weekend plaats in... Nieuwpoort. Dat is het grondgebied waarop het militaire domein van Lombardsijde zich bevindt. Maar hoe ziet het parcous eruit? Wat voor cross zal het worden? En zijn bepaalde renners er in het voordeel?

13 reacties

 • Liliane Wuyts

  4 maanden geleden
  Als ik hieronder lees dat sommigen voorstander zijn van een puntensysteem. Wat doe je dan met de crossers die deelnemen aan het BK op de weg? Hoeveel wegritten moeten die dan rijden om te mogen deelnemen? Het mes snijdt aan twee kanten en ik weet nu al waar dat het meeste pijn zal doen.
 • Jonah Kemps

  5 maanden geleden
  Ik heb nog altijd het liefste dat de beste belg de bk trui draagt dus het is een goede zaak dat Wout meedoet. De WK trui gaat volgend jaar minder waarde hebben want de twee beste doen niet mee.
 • eric reynebeau

  5 maanden geleden
  Wat in de reacties niet aan bod komt dat is het feit dat de cyclocrossers ook deelnemen aan de het BK op de weg. Verplicht door de wielerbond. Er stonden al enkele keren crossers op het podium de laatste jaren omdat de meesten een goede sprint hebben. Die pakken dan ook de prijzen weg van de wegrenners als men reageert zoals enkelen hier dat Wout niet aan het BK zou mogen meedoen wegens te weinig gecrosst.
 • Philippe Martens

  5 maanden geleden
  @CorryVanBogaert als Wout en Mathieu maar een 10 crossen meedoen op een seizoen dan nog halen die meer punten dan 3/4 van het peloton op een heel seizoen dus ik zie het probleem niet?
 • Peter Van Dewiele

  5 maanden geleden
  Afschaffen, t is Corona!! Bende hypocrieten, als de NL hier niet mogen komen shoppen, de skiërs veroordeeld worden, etc… per direct dit kermiskoerske afschaffen!!
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.