BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Dit is echt niet normaal”: Wyseure wereldkampioen bij beloften na straffe solo, Verstrynge en Nys vervolledigen Belgisch podium

WK veldrijdenGoud, zilver én brons! Joran Wyseure (21) is wereldkampioen bij de beloften. Dat na een grootse solo, maar ook perfect Belgisch ploegenspel. Na twee ronden glipte Wyseure op kousenvoeten weg. De kloof werd 15 seconden - Nederland reed zich helemaal leeg. Toen Oranje - het teamwork was daar zoek - kraakte, glipte Emiel Verstrynge weg. Hij pakte het zilver. Thibau Nys won de sprint om brons. Wyseure liet de emoties de vrije loop. “Dit is echt niet normaal.” 

24 reacties

 • John Stahl

  1 jaar geleden
  Moest dit een wereldsport zijn dan stond er geen enkele Belg op het podium. Dit is enkel een niche-sport in enkele landen, waarvan België het centrum is.
 • grootaert rené

  1 jaar geleden
  De jonge Belgen hebben hier duidelijk het goed ploegenspel gespeeld en felicitaties voor Wyseure en Verstringhe die zeker even sterk was dan de winnaar! Hopelijk bij de Elite dezelfde spirit!
 • Francis smet

  1 jaar geleden
  Voor mij was Verstrynge de sterkste, heeft steeds de Nederlandse achtervolgers gecontroleerd. En toen hij zelf kon gaan had het geen halve ronde langer mogen duren of hij had Wyseure te pakken. Wat niets wegneemt van de prestatie van Wyseure en Nijs, net als de rest van de selectie, top. Jammer wel dat men dit als veldrit laat doorgaan, zulks parcours zou nooit mogen worden aangeduid om een WK te rijden. Hebben jullie velden, slijk gezien? Of waren die raaigrasmatten misschien de velden?
 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Triest om zien hoe de beste man in koers met de handrem op moet rijden omwille van het ploegenspel. Hopelijk is het bij de profs ieder voor zich.
 • Franky Verbrugge

  1 jaar geleden
  Hoop bij de profs dan ze ook zo verstandig zullen zijn een dikke pluim aan onze drie beloften jullie waren super.