BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De sleutelmomenten en de lekke band die voor een anticlimax zorgde in de titanenstrijd tussen Van Aert en Van der Poel

WK VeldrijdenMathieu van der Poel heeft zijn vierde wereldtitel veldrijden beet. Het langverwachte duel met Wout van Aert bracht in de beginronden spektakel, maar een lekke band zorgde voor een anticlimax.

10 reacties

 • Luc Naudts

  2 maanden geleden
  Ik ben een neutraal supporter en voor mij mag de beste altijd winnen en dit was ook deze keer Mathieu. In alle rechtstreekse duels die ze de afgelopen maanden hebben betwist en waarbij géén van beiden pech hadden heeft Wout welgeteld 1 x gewonnen en dat was in Dendermonde
 • Luc Naudts

  2 maanden geleden
  Ik ben een neutraal supporter en voor mij mag de beste altijd winnen en dit was ook deze keer Mathieu. In alle rechtstreekse duels die ze de afgelopen maanden hebben betwist en waarbij géén van beiden pech hadden heeft Wout welgeteld 1 x gewonnen en dat was in Dendermonde !
 • Filip Jily

  2 maanden geleden
  Eerlijk blijven zelfs zonder lekke band reed VDP 5 sec per ronde rapper. Hij noemt een WK een crossje en vertrok gewoon van thuis. Wij hebben Wout zijn kop zot gemaakt. Waarom rijdt WVA als allerenigste lek?
 • Lucas Balieu.

  2 maanden geleden
  Mathieu is de verdiende winnaar, een Belg met een Nederlandse pas. Dus ook een van bij ons.
 • Ivan Versele

  2 maanden geleden
  De beste van het seizoen werd verdiend kampioen....
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”
 1. Commentatoren helemaal uit hun dak: 18-jarige bowler pakt uit met eerste 7-10-split op toptoernooi in 30 jaar
  Play
  Meer sport

  Commentato­ren helemaal uit hun dak: 18-jarige bowler pakt uit met eerste 7-10-split op toptoer­nooi in 30 jaar

  13 april
 2. De hoogtepunten uit Moeskroen - Antwerp
  Play

  De hoogtepun­ten uit Moeskroen - Antwerp