Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © ANP

De rug van Mathieu van der Poel zal vanaf nu altijd punt van aandacht (of frustratie) zijn

VeldrijdenHet WK veldrijden moet het niet alleen zonder Wout van Aert doen, maar ook zonder de titelverdediger. Mathieu van der Poel (26) zette gisteren door aanhoudende rugproblemen na amper twee crossen een punt achter zijn veldritseizoen. Hij maakt voor onbepaalde tijd pas op de plaats om een probleem op te lossen dat er eigenlijk al veel te lang is.

21 reacties

 • stefaan lalonge

  4 maanden geleden
  Foei Adrie, ik heb je graag maar dat Wout het wiel van Mathieu viseert is manifest onwaar. Beiden zijn toppers, grote kampioenen. In 2021 was Mathieu inderdaad meer aanvaller dan Wout maar wie zegt dat het in 2022 niet anders zal zijn? De vorm van de dag bepaalt het en ik heb het voorgevoel dat 2022 het jaar van Wout wordt.
 • Sam Bedfort

  4 maanden geleden
  Sterkte, verzorg je goed en niet te veel hooi op de vork nemen.
 • DANIEL DU FOUR

  4 maanden geleden
  En die miraculeuze kinesist Maersschalk of zo, kan die niets doen ? Let op: 1 of meerder zenuwen kunnen van de normale weg even uitstulpen tussen de wervels, en dat, ken ik zelf, is vreselijk. Geen moment zonder oijn niet buigen noch strekken. Neen, ergonomisch bewegen. Iets wat je oo de fiets amper kan. Bij mij werd het een lumbale laminectomie, die fout werd uitgevoerd door een neuro-chirurg, met alle gevolgen. Lage e.a. rugproblemen, stoptveel zaken. Je wenst het niemand, zeker niet MVDP !
 • Liliane Wuyts

  4 maanden geleden
  Het is helemaal niet dom dat Van Aert het WK niet rijdt. Zelfs slim. De grote lijnen voor het wegseizoen zullen door Jumbo ook al wel vastgelegd zijn, dus die weten wel wat er nog aankomt. En in Tirreno was Wout wel kopman, dus dan kan je je ritten niet uitkiezen. WK in de cross stelt niks voor tegenover de klassiekers. Hij zal wel goed genoeg weten wat hij doet.
 • Liliane Wuyts

  4 maanden geleden
  Het is helemaal niet dom dat Wout geen WK rijdt. Zelfs slim. Het wegprogramma zal met Jumbo ook