Sven en Thibau Nys in 'Play Sports Kot'.
Volledig scherm
Sven en Thibau Nys in 'Play Sports Kot'. © Youtube Play Sports

De crosswereld zal volgens Sven Nys niet gespaard blijven: “Renners zullen hun loon en inkomsten zien dalen”

VeldrijdenVoormalig veldrijder Sven Nys  verwacht dat organisatoren van sportwedstrijden het financieel moeilijk gaan krijgen, inclusief het veldrijden. “Ze zullen minder inkomsten binnen halen, waardoor het startgeld en de prijzenpot zullen dalen”. Ook de renners zullen volgens Nys getroffen worden.

 1. Toon Aerts soleert naar zege in Ethias Cross in Kruibeke, Thibau Nys knap vijfde
  Play
  Veldrijden

  Toon Aerts soleert naar zege in Ethias Cross in Kruibeke, Thibau Nys knap vijfde

  Toon Aerts heeft in Kruibeke de tweede manche van de Ethias Cross-reeks gewonnen. De kopman van Telenet Fidea Lions reed in de voorlaatste ronde weg van zijn laatste medevluchter, Laurens Sweeck. Eli Iserbyt mocht als derde mee op het podium, de 17-jarige Thibau Nys reed naar een knappe vijfde plaats. Aerts reageerde tevreden na zijn overwinning: “Het was lastig. Niet enkel fysiek, maar ook mentaal.”
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 3. Golazo stelt crosskalender 2020-2021 voor: start in Lokeren op 26 september, enkele wedstrijden later op de namiddag
  Veldrijden

  Golazo stelt crosskalen­der 2020-2021 voor: start in Lokeren op 26 september, enkele wedstrij­den later op namiddag

  Nadat vorige week de definitieve kalender van de Wereldbeker veldrijden werd bekendgemaakt, heeft ook Golazo haar definitieve crosskalender voor volgend seizoen voorgesteld. Een aantal veldritten staan niet meer op hun traditionele datum. De aangepaste kalender werd goedgekeurd door Belgian Cycling en de UCI. Het internationaal veldritseizoen start op 26 september met de Ethias Cross in Lokeren.
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"