Mathieu Van der Poel in actie op de Scheldecross van vorig jaar.
Volledig scherm
Mathieu Van der Poel in actie op de Scheldecross van vorig jaar. © Photo News

Corona trekt streep door Scheldecross Antwerpen, Van den Spiegel reageert “verbaasd”

VeldrijdenDe Scheldecross in Antwerpen, negende manche van de Wereldbeker veldrijden, zal komende zondag 5 december niet plaatsvinden. Organisator Golazo ziet dat met de heersende coronamaatregelen niet zitten. Thomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, begrijpt de afgelasting niet: “Veldrijden is de sport die veruit het best georganiseerd kan worden volgens de huidige maatregelen.”

11 reacties

 • Theo Van Hoof

  1 jaar geleden
  Tja, Flanders Classics is zeker van zijn geld en de inrichter moet maar kijken dat hij het rond krijgt. En ja Carlos Gossens, het VIP gebeuren is primordiaal om het hoofd boven water te houden. De wereldbeker zal in deze formule geen lang leven beschoren zijn. Volgend jaar zullen nog meer renners bepaalde wedstrijden skippen en van de WB geen doel meer maken.
 • Patrick Roels

  1 jaar geleden
  Draait steeds om geld inkomen de sport er rond is bijzaak geworden
 • Patrick kil

  1 jaar geleden
  Van den Spiegel oogst wat hij en de UCI gezaaid hebben. Je moet goed gek zijn om een wereldbeker te willen organiseren.
 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Eric waarom een verstandige beslissing leg uit daar kan ik met mijn klein beetje verstand niet bij
 • Carlos Goossens

  1 jaar geleden
  Duidelijk dat bij GOLAZO het VIP-gebeuren primordiaal is boven de eigenlijke cross en de "gewone" supporters. Wordt het voetbal dan ook afgelast de komende weken in Antwerpen ?
 1. Benidorm gekke keuze voor een cross? Nooit eerder liep voorverkoop zo vlot: “Er zijn al 10.000 tickets verkocht. Dat is zot”
  PREMIUM
  Veldrijden
  9

  Benidorm gekke keuze voor een cross? Nooit eerder liep voorver­koop zo vlot: “Er zijn al 10.000 tickets verkocht. Dat is zot”

  Met zijn allen naar Benidorm. Dit weekend krijgt de Spaanse badstad een primeur met een allereerste Wereldbekercross. Dat lijkt nu al een succes te zijn: er zijn al 10.000 tickets verkocht. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zijn er alvast bij, hopelijk kan het parcours ook bekoren. “Je weet het nooit, maar het zou héél spannend kunnen worden.”