Mathieu Van der Poel in actie op de Scheldecross van vorig jaar.
Volledig scherm
Mathieu Van der Poel in actie op de Scheldecross van vorig jaar. © Photo News

Corona trekt streep door Scheldecross Antwerpen, Van den Spiegel reageert “verbaasd”

VeldrijdenDe Scheldecross in Antwerpen, negende manche van de Wereldbeker veldrijden, zal komende zondag 5 december niet plaatsvinden. Organisator Golazo ziet dat met de heersende coronamaatregelen niet zitten. Thomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, begrijpt de afgelasting niet: “Veldrijden is de sport die veruit het best georganiseerd kan worden volgens de huidige maatregelen.”

11 reacties

 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Tja, Flanders Classics is zeker van zijn geld en de inrichter moet maar kijken dat hij het rond krijgt. En ja Carlos Gossens, het VIP gebeuren is primordiaal om het hoofd boven water te houden. De wereldbeker zal in deze formule geen lang leven beschoren zijn. Volgend jaar zullen nog meer renners bepaalde wedstrijden skippen en van de WB geen doel meer maken.
 • Patrick Roels

  2 maanden geleden
  Draait steeds om geld inkomen de sport er rond is bijzaak geworden
 • Patrick kil

  2 maanden geleden
  Van den Spiegel oogst wat hij en de UCI gezaaid hebben. Je moet goed gek zijn om een wereldbeker te willen organiseren.
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Eric waarom een verstandige beslissing leg uit daar kan ik met mijn klein beetje verstand niet bij
 • Carlos Goossens

  2 maanden geleden
  Duidelijk dat bij GOLAZO het VIP-gebeuren primordiaal is boven de eigenlijke cross en de "gewone" supporters. Wordt het voetbal dan ook afgelast de komende weken in Antwerpen ?
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.