Niels Albert staat in zijn wekelijkse column stil bij de staat van het vrouwenveldrijden in België.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Albert staat in zijn wekelijkse column stil bij de staat van het vrouwenveldrijden in België. © Belga/Photo News

COLUMN. “Als die rensters vinden dat wat zij bieden voldoende is, geen minuut in beeld komen en toch goed betaald krijgen, dan denk ik: tja”

VeldrijdenAcht Nederlandse vrouwen in de top tien van de Koppenbergcross. Van de Belgische dames geen spoor. Onze analist Niels Albert staat in zijn wekelijkse column stil bij de Belgische crossvrouwen. “Cant was altijd een categorie beter dan de andere Belgen. De opvolging is er niet gekomen. Hoelang praten we al over Laura Verdonschot?”

10 reacties

 • Gert Meuret

  3 maanden geleden
  Ik vind het bij de heren eigenlijk niet veel beter hoor. Al zag ik geen van hen zelf zijn fiets afspuiten, afgelopen zaterdag. De dames daarentegen...
 • Freddy van Puymbrouck

  3 maanden geleden
  Je ziet het al van bij de jeugd, ik ken een jonge crosser die tot de top 5 behoort in Nederland. Bijna altijd als hij in België ging crossen won hij of werd enkel geklopt door de Belgische kampioen. Ik spreek nu over jongens van 14 a 15 jaar. Er zijn bij de Nederlandse meisjes bij de jeugd nog een paar grote talenten op komst. In België worden het trieste tijden voor de cross en het is niet ondenkbaar dat heel wat organisatoren gaan afhaken wegens te weinig belangstelling!.
 • Marcel Bontinck

  3 maanden geleden
  Zo is het nu eenmaal,geen enkele Belgische veldrijdster is een profcontract waard,zelfs Sanne Cant niet meer,doe haar een gewone merkentrui aan en ze komt geen enkele keer in beeld.
 • NOEL CLAES

  3 maanden geleden
  Ik kan je één troost geven, bij de mannen is dat ook zo.
 • Jean-Pierre Van Hullebus

  3 maanden geleden
  Er is geen deftige leerschool hier in België,die de jeugd begeleid. Waarom niet ...Is geen topsport,alles voor voetbal....en de rest veel minder...onze jonge buurmeisjes leren nu al veldrijden ,juist overzicht de grens...en ze zijn nog maar 9 en 8 jaar....maar ja , zoals eerder geschreven hier..in Belg ië niks begeleiding of veel te duur...en an nog alles zelf moeten betalen
 1. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk

 2. Monden vallen open bij onwaarschijnlijke goal van Racic (Valencia)
  Play

  Monden vallen open bij onwaar­schijn­lij­ke goal van Racic (Valencia)