De gebroeders Christoph en Philip Roodhooft, eind vorig jaar op de Kristallen Fiets.
Volledig scherm
PREMIUM
De gebroeders Christoph en Philip Roodhooft, eind vorig jaar op de Kristallen Fiets. © BELGA

Christoph Roodhooft voor het eerst zonder topfavoriet in z'n ploeg: “Frustrerend dat Mathieu er niet is, we zijn van de kaart”

WK veldrijdenChristop Roodhooft is woensdag naar het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville vertrokken. De ploegleider van het succesrijke Alpecin-Fenix heeft er een hard hoofd in. Voor het eerst sinds 2008 is de kans niet op zijn minst vijftig procent dat een van zijn renners de regenboogtrui wint, zegt hij. Dat komt natuurlijk omdat Mathieu van der Poel er niet bij is. Maar ook de Belgische Sanne Cant, drie keer wereldkampioen, is dit jaar geen partij voor de Nederlandse concurrentie. En bij die almachtige Nederlandse vrouwen blijft Ceylin del Carmen Alavardo, de wereldkampioene van Dübendorf 2020, al een hele winter onder de maat.

8 reacties

 • Katrien Delange

  5 maanden geleden
  Puck doet het!
 • dirk govaerts

  5 maanden geleden
  Alles op Matje en als matje hapert is er niks dat er achter komt . EIGEN schuld dus !
 • Tom Van Mechelen

  5 maanden geleden
  Iets met een gat, verbranden en blaren... Als er in jullie ploeg, bij elke categorie maar één renner telt, dan krijg je dat.
 • Guido Verlinden

  5 maanden geleden
  Mooi zo zonder die Hollanders.!
 • Erwin De Meyer

  5 maanden geleden
  Sympathieke jongens ! Lol.
 1. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”