Van der Poel en Van Aert in Namen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van der Poel en Van Aert in Namen. © Photo News


Wie was de grootverdiener van deze crosswinter en wat streken Van Aert en Van der Poel op?

VeldrijdenHet veldritseizoen zit erop. Eli Iserbyt en Laurens Sweeck wonnen de laatste crossen van de winter. Maar wie was financieel de grootste winnaar van de voorbije maanden en haalde als regelmatigste het meeste prijzengeld binnen, goed voor meer dan 76.000 euro? En hoeveel streken Wout van Aert en Mathieu van der Poel precies op? 

19 reacties

 • joeri gielen

  1 week geleden
  En dat is helemaal terecht , als u dit niet kan verdragen spring dan zelf eens op zo een crossfiets en doe eens een seizoen mee. Eens kijken of het dan nog zo eenvoudig is.
 • Peter Van Mol

  1 week geleden
  Toon heeft nooit 10.000€ startgeld gekregen...
 • patrick de bock

  1 week geleden
  Het zou idd interessant zijn om eens te weten hoe zulke mensen belast worden.
 • marc werbrouck

  1 week geleden
  15% verdient veel. De rest, waar ik mijn petje ook voor afneem, verdient peanuts. Dat is in veel sporten zo. En de belasting die ze maar betalen staat niet in verhouding tot wat normaal genoemd wordt. Dat kan niet.
 • Lucien Van Steenwinkel

  1 week geleden
  Oei, een peulschil in vergelijking met andere sporten. En plots begrijpen we waarom er niet meer internationale concurrentie is in deze sport.
 1. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Wout van Aert: “De koers begon goed voor mij, maar die lekke band gooide roet in het eten”
  Play
  WK veldrijden
  42

  Wout van Aert: “De koers begon goed voor mij, maar die lekke band gooide roet in het eten”

  Wout van Aert baalde natuurlijk als een stekker, nadat een lekke band roet in het eten gooide op het WK veldrijden. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik zat op een gegeven moment in een gunstige situatie, maar lek rijden kost teveel tijd. En ik ben teleurgesteld in mezelf, ik heb niet teruggevochten zoals ik dat normaal kan. Ik denk dat ik lek reed langs de eerst wisselpost. Ik denk niet dat ik helemaal direct lek stond, ‘t was een leegloper. Soit, ik verlies er een halve minuut mee, nadien kwam ik nog één keer dichter, maar nadien ontplofte ik.”
 1. Vanderhaeghe: "Hadden genoeg kansen om te winnen"
  Play

  Vanderhaeg­he: "Hadden genoeg kansen om te winnen"

 2. Nmecha verzilvert knappe assist Lokonga: bekijk hier de winning goal tegen Cercle
  Play

  Nmecha verzilvert knappe assist Lokonga: bekijk hier de winning goal tegen Cercle