Van der Poel en Van Aert in Namen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van der Poel en Van Aert in Namen. © Photo News


Wie was de grootverdiener van deze crosswinter en wat streken Van Aert en Van der Poel op?

VeldrijdenHet veldritseizoen zit erop. Eli Iserbyt en Laurens Sweeck wonnen de laatste crossen van de winter. Maar wie was financieel de grootste winnaar van de voorbije maanden en haalde als regelmatigste het meeste prijzengeld binnen, goed voor meer dan 76.000 euro? En hoeveel streken Wout van Aert en Mathieu van der Poel precies op? 

19 reacties

 • joeri gielen

  2 weken geleden
  En dat is helemaal terecht , als u dit niet kan verdragen spring dan zelf eens op zo een crossfiets en doe eens een seizoen mee. Eens kijken of het dan nog zo eenvoudig is.
 • Peter Van Mol

  2 weken geleden
  Toon heeft nooit 10.000€ startgeld gekregen...
 • patrick de bock

  2 weken geleden
  Het zou idd interessant zijn om eens te weten hoe zulke mensen belast worden.
 • marc werbrouck

  2 weken geleden
  15% verdient veel. De rest, waar ik mijn petje ook voor afneem, verdient peanuts. Dat is in veel sporten zo. En de belasting die ze maar betalen staat niet in verhouding tot wat normaal genoemd wordt. Dat kan niet.
 • Lucien Van Steenwinkel

  2 weken geleden
  Oei, een peulschil in vergelijking met andere sporten. En plots begrijpen we waarom er niet meer internationale concurrentie is in deze sport.
 1. Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"
  PREMIUM
  WK veldrijden
  51

  Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"

  Het wil tegenwoordig maar niet lukken voor Wout van Aert (26) op een wereldkampioenschap. Wéér tweede, net als op de weg in Imola, zo zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Van Aert moest in Oostende het hoofd buigen voor zijn eeuwige rivaal. “Natuurlijk was Van der Poel blij met zijn wereldtitel, maar... de vreugde ontbrak."
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"