De gedubbelde Denuwelaere (r) reed in de weg.
Volledig scherm
De gedubbelde Denuwelaere (r) reed in de weg. © Tim De Waele.

Boze Nys: "Jury moest Jan Denuwelaere uit koers halen en hij moest uit de weg gaan"

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. 'Kleine' Van Aert houdt Nys van 10de zege na door ploegmaat ontsierde spurt
  Play
  Video

  'Kleine' Van Aert houdt Nys van 10de zege na door ploegmaat ontsierde spurt

  Alweer een beetje sensatie in veldritland want Sven Nys heeft zijn suprematie op de Koppenberg niet kunnen vertalen in een tiende overwinning. De klassieker in Oudenaarde was een kolfje naar de hand van de jonge wolf Wout Van Aert. Beklijvend was de finale wel, want Van Aert en Nys vochten het uit in een sprintje met twee waarin Jan Denuwelaere - een ploegmaat van Van Aert- nog even 'handig' in de weg kwam rijden. Oude vos Nys (38) kon er niet mee lachen en pakte uit met een fors wegwerpgebaar. Nys foeterde op de jury en op Denuwelaere die hem hinderde bij het ingaan van de laatste rechte lijn. De jury diskwalificeerde Denuwelaere en smeerde hem een boete van 200 Zwitserse frank aan, maar daar was Nys natuurlijk niets mee. De 20-jarige Van Aert trok er zich niks van aan en bouwde een feestje, al vond hij het ook jammer dat de spurt ontregeld werd door een ploegmaat. Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Tom Meeusen zorgden zowaar voor een volledige Belgische top-5. Magere troost voor Sven Nys: hij verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand van de BPost-trofee.