Links: BOIC-voorzitter Johan Bellemans.
Rechts: Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: BOIC-voorzitter Johan Bellemans. Rechts: Mathieu van der Poel. © Photo News/BELGA

BOIC-hoofdarts Bellemans over aanhoudende problemen van Van der Poel: “Rugpijn geen bedreiging voor rest carrière”

Veldrijden“Een rustperiode van drie maanden. En dan ‘à blanc’ opnieuw beginnen, met een pijnscore van 0/10.” Zo kan het rugprobleem van Mathieu van der Poel worden verholpen. Dat zegt Johan Bellemans, hoofdarts van het BOIC. Bellemans gelooft niet dat de klachten van Van der Poel carrièrebedreigend zijn. “Elke rugpijn is medisch behandelbaar.”

11 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  meneer Bellemans als hoofdarts van het BOIC hoef jij je geen zorgen te maken over een Hollandse atleet. Houdt u maar bezig met de Belgische atleten.
 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Steeds boven de limieten gaan en in het rood rijden , het lichaam kent grenzen en daar botst Van der Poel tegenaan . De neerwaartse curve van zijn prestaties in 2020 zijn hiervan het logisch gevolg .
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Dokter Belmans is een topdokter. De vraag is of ze bij de Van der Poels deze raad willen opvolgen of ze blijven aanmodderen met steeds terugkerende pijn.
 • Francis Dieu

  1 jaar geleden
  Hoe kan een dokter oordelen over eenrugletsel als hij Mathieu niet gezien heeft ?Wil hij zo zich interesant maken in de media ?
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Rugpijn is "altijd" een bedreiging voor sporters, de rest is een goed nieuws show.
 1. “Hij reed me in de hekken”: Eli Iserbyt woest op Laurens Sweeck na nieuw tumult in de cross
  20

  “Hij reed me in de hekken”: Eli Iserbyt woest op Laurens Sweeck na nieuw tumult in de cross

  Michael Vanthourenhout heeft de Parkcross in Maldegem gewonnen. De Europees kampioen klopte Laurens Sweeck in de sprint. Eli Iserbyt was achteraf woedend. Vlak voor de materiaalpost zou hij door toedoen van Sweeck in een hek zijn gereden. “Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross”, reageerde Iserbyt kwaad. Sweeck: “In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder.”