BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische schaduwkopmannen zien kansen op snelle omloop: “Leggen ons niet zomaar neer bij de derde plek”

Wout van Aert of Mathieu van der Poel wordt zondag wereldkampioen veldrijden, daar lijkt iedereen het over eens. Maar in het hoofd van de drie Belgische schaduwkopmannen is ook ruimte voor een ander scenario. “Er zullen mogelijkheden komen, en dan is het aan ons om die te grijpen.”

2 reacties

 • Francis Davis

  2 maanden geleden
  Voor de derde plaats ? Dat zal voor de vierde worden,na wva mvdp en vanderhaar
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 maanden geleden
  Het beste wat die drie Belgen kunnen doen, is van bij de start volle gas geven alsof hun leven ervan afhangt zodat MVDP moet achtervolgen met WVA in zijn wiel.Als MVDP niet super is en het gat niet dichtrijdt omdat WVA hem in theorie niet mag helpen, kunnen we een volledig Belgisch podium krijgen en dat is toch wat we allemaal willen.De Hollanders zouden hetzelfde doen.
 1. Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”
  PREMIUM
  24

  Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”

  Adrie van der Poel heeft na alle commotie beslist om geen WK-parcoursen meer uit te tekenen. Geloof dat maar niet, meent onze analist Michel Wuyts. “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze.” En die is er dus ook ditmaal weer. “De balkenhistorie valt helemaal niet uit de lucht. Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten.”
 2. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  20

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.