BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgian Cycling heeft geen begrip voor toeschouwersverbod: “Is ongegrond en rampzalig”

VeldrijdenGeen domino-effect na de annulatie van de Superprestigecross in Diegem. Alle andere eindejaarscrossen en het BK kunnen doorgaan, maar daarvoor deden onder meer de Belgische wielerbond, de organisatoren en hun stakeholders water bij de wijn. Belgian Cycling vindt het verbod op publiek bij veldritten “ongegrond en rampzalig” en vraagt dat de maatregel zo snel mogelijk wordt opgeheven.

19 reacties

 • pierre samaey

  1 jaar geleden
  Cross is attractief en men ziet voortdurebd de renners, daarom betalen de mebsen graag. Word georganiseerd doir mebsen let een hart voor de cross. Veel kleine sponsors en vrijwilligers. Dat het voor zatlappen is en niet voor de renners hoe verklaar je dan de gritere toeloop als de grote namen mee doen. Denk dat in het voetbal voor en na de match meer zatlappen rondlopen.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Op de weg kan je gratis de wedstrijd volgen, waarom dan betalen voor enkele uren cross.
 • johannes van Wetten

  1 jaar geleden
  Tja, met een regering waarin alle logica in ontbreekt, dan krijgt men dit ten nadele van de vele fans, terwijl ze in winkelstraten hutje mutje lopen.
 • Jef Janssens

  1 jaar geleden
  De mensen komen niet voor de cross maar om te drinken een echte Vlaamse kermis is het veldrijden !
 • Azaire Vanhoutte

  1 jaar geleden
  het is de enige sport waarvan men de afstand van de mensen zo groot kan maken als men over het ganse parkour de mensen kan spreiden dan is dat toch geen probleem om in kleine groepjes tenminste twee meter afstand te nemen wie daarin niet wil bijtreden moet dan maar thuis blijven