Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Alvarado overtreft alle mannen: in jaar één van ‘gendergelijkheid in de cross’ zwaait vrouw de financiële plak

Veldrijden108.380 euro. Dat is wat Eli Iserbyt in het aflopende cross-seizoen aan prijzengeld bij elkaar fietste. Ruim 40.000 euro meer dan topvedette Mathieu van der Poel. Maar hey, wat dan gedacht van Ceylin del Carmen Alvarado? In jaar één van de gelijkschakeling van de barema’s voor mannen en vrouwen dé grootverdiener van het veldrijden.

3 reacties

 • Gerrit Versteele

  3 jaar geleden
  Er is geld te rapen en kijk, daar heb je al een ganse horde Nederlanders!
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  Juist , Danny , maar ... Betsema heeft een slecht verleden , ze is geschorst geweest wegens doping .... Dit jaar waren het de Flying Dutch women die de plak zwaaiden . Elke cross was een beauty van strijd tussen deze vrouwen , veel mooiere en spannender crossen gezien bij de vrouwen dan bij de mannen , daar was het saaie boel ... Nee , de vrouwen staken er bovenuit dit jaar , zeker door de duels tussen Alvarado en Worst , maar ook Castelyn en VanderHeyden niet vergeten !!
 • Danny Buyse

  3 jaar geleden
  Wacht maar tot Denise Betsema volgend jaar terug in topvorm zal zijn en ze terug vooraan mag starten. Telkens achteraan starten en bij de eerste 3 eindigen na lange afwezigheid. Straf!!
 1. Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”
  Veldrijden
  13

  Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”

  Eén etentje en één keer blijven slapen, en het was geklonken. Eli Iserbyt (24) won de hoofdprijs: een lief, een kok, een manager, een steun, een toeverlaat. Alles voor de prijs van één. Fien Maddens (23) praat heerlijk vrijuit: over leven met een topatleet, over druk op het WK, over kritiek die kwetst. “Ik heb een olifantenvel nodig, maar dat heb ik niet.”
 1. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”