Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alvarado klopt Brand in de sprint na zinderende sneeuwcross, leegloper is streep door rekening van Cant

VeldrijdenCeylin Del Carmen Alvarado heeft zichzelf opgevolgd als winnares van de Krawatencross in Lille. Op een ondergesneeuwd parcours haalde ze het in een sprint à deux van wereldkampioene Lucinda Brand, die pas in de slotronde voorin verscheen na een sterke remonte. Sanne Cant deed lang mee voor de zege, maar finishte uiteindelijk als vierde na een leegloper.

15 reacties

 • walter huybrechts

  3 maanden geleden
  Alle respect voor Sanne Cant,is reeds jarenlang het gezicht van Belgische vrouwencros en dit verdient respect,er zijn echter zogenaamde suporters die hun favoriet afvallen als het even niet goed gaat,direct iemand anders kiezen tot het daar ook even niet goed gaat.Sanne is tot hiertoe nog altijd de beste van de Belgische dames
 • Patrick Pricken

  3 maanden geleden
  Als Nederlander moet ik constateren dat mijn landgenotes nog jarenlang de dienst zullen blijven uitmaken in de cross. Helaas voor Cant, maar ze zal buiten het BK nog weinig crossen gaan winnen. Kwam op het juiste moment binnen en heeft 6/7 jaar lang de vrouwencross gedomineerd. Helaas voor haar (en de vlamingen) vliegen de jonge noorderburen er sinds een paar jaar links en rechts langs. Tip voor Cant: ga samen trainen met de NL dames, is maar op een steenworp van de BE/NE- grens.
 • Eric Vaeske

  3 maanden geleden
  Vrouwencross is veel interessanter dan de (voorspelbare) mannencross ( als VA en MVDP van start gaan). En veel mooier. Alva is mijn favoriet. Leuke meid en mooie verschijning.
 • Sander van Schoonhoven

  3 maanden geleden
  Sanne Cant zal nog aardig haar best moeten doen om het palmares van 7-voudig WK veldrijden Marianne Vos te evenaren.
 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Wekelijks de cross organiseren in Lille, de thuis basis van Cant, dan vliegt ze! Elders was het maar gewoon voor haar startpremie te ontvangen.
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”
 2. Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"
  PREMIUM
  WK veldrijden
  51

  Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"

  Het wil tegenwoordig maar niet lukken voor Wout van Aert (26) op een wereldkampioenschap. Wéér tweede, net als op de weg in Imola, zo zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Van Aert moest in Oostende het hoofd buigen voor zijn eeuwige rivaal. “Natuurlijk was Van der Poel blij met zijn wereldtitel, maar... de vreugde ontbrak."
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei