Volledig scherm
© BELGA

Aerts boekt recordzege in Leuven na spannende sprint met drie

VeldrijdenToon Aerts heeft de GP Leuven op zijn naam geschreven. Hij troefde Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar af in een spannende sprint. Aerts wint al voor de derde keer in Leuven en wordt zo alleen recordhouder voor Mathieu van der Poel en Sven Nys. 

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Iserbyt wint met overmacht Ethias Cross-opener in Lokeren, Thibau Nys haalt top-10 niet in eerste cross tegen profs
  Play
  Veldrijden

  Iserbyt wint met overmacht Ethias Cross-ope­ner in Lokeren, Thibau Nys haalt top-10 niet in eerste cross tegen profs

  Eli Iserbyt heeft de Rapencross in Lokeren gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het met overmacht in de eerste manche van de Ethias Cross-reeks. De tweede plek was voor Toon Aerts en ook Belgisch kampioen Laurens Sweeck mocht mee op het podium. Thibau Nys, die als eerstejaarsbelofte z’n eerste cross tegen profs reed, haalde de top-10 niet na een verdienstelijke cross.
 1. De cross gaat door, maar zonder publiek: “Als mensen mogen rondlopen in pretparken, waarom dan niet in een weide?”
  PREMIUM
  Veldrijden

  De cross gaat door, maar zonder publiek: “Als mensen mogen rondlopen in pretparken, waarom dan niet in een weide?”

  De fans van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt moeten niet wanhopen: de meeste crossen volgen het voorbeeld van Diegem niet en blijven tot nader order op de kalender staan. Minpuntje: het zal voorlopig zonder (betalend) publiek zijn. Of het moet zijn dat er een coronaprotocol komt zoals in het voetbal. “Als mensen mogen rondlopen in pretparken of kermissen, waarom dan niet in een weide?”
 2. Messcherpe Sven Nys (43) imponeert op Instagram: “Een voorbeeld voor velen”
  Play
  Wielrennen

  Messcherpe Sven Nys (43) imponeert op Instagram: “Een voorbeeld voor velen”

  Sven Nys en topfit, het zouden synoniemen kunnen zijn. De voormalige profcrosser blijft ook na z’n carrière actief bezig en op zijn 43ste staat de ‘Kannibaal van Baal’ nog altijd messcherp. Dat toont de papa van Thibau op Instagram. Nys deelt daar een reeks video’s van zichzelf in het krachthonk (zie boven), waarmee hij indruk maakt op zijn volgers. “Een voorbeeld voor velen” en “voor altijd een topsporter” klinkt het onder meer.