Niels Albert en Adrie van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Albert en Adrie van der Poel. © Photonews

Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

WK veldrijdenHoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en Niels Albert kijken vooruit. “Ik leg die balken waar ik wil. Dat heeft niks te maken met Wout of met Mathieu.”

23 reacties

 • ivo torfs

  2 maanden geleden
  Juist Mr Ivo Vandevonder, hier wordt toch nogal wat gezeverd, ik denk dat Adrie een olifantenvel heeft waar alles afschuift. Laat de beste winnen: belg, nederlander, half belg, half nederlander, half fransman, fransman,spanjaard enz. diegene die wint zal 't wel verdiend hebben.
 • Joannes Maes

  2 maanden geleden
  Adrie is parcoer bouwer, maar hij moet dit parcoer op voorhand voorleggen aan de volledige organisatie en deze beslist, en niet anders, dus veel succes met je parcours.
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Wat een gekakel toch over dat parcours, gezien de droogte lijkt mij de positionering van die balken beter dan vroeger, nu kan je op zijn minst toch ergens wat spanning opbouwen, anders konden ze al beter een criterium op de weg gaan afhaspelen.
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Dit is een parcours voor wegrenners en voordeel voor Mathieu .
 • Peter Van Mol

  2 maanden geleden
  Ach het is wat Adri zelf zegt, ze gaan hun slaap niet laten als die 2 niet winnen. Dat is aan de supporters. Voor Wout en Matje telt het vanaf Milaan-San Remo
 1. KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom
  1

  KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert gingen gisteren op het WK veldrijden met alle aandacht aan de haal. Maar in de achtergrond viel er ook een opmerkelijk beeld te bespeuren. Michael Van den Ham kwam ten val en zag daarbij dat zijn vinger uit de kom was geschoten. Maar aan opgeven, dacht hij niet. De Canadees trok zijn vinger namelijk eigenhandig weer recht. Bekijk hieronder de beelden - niet voor gevoelige kijkers.