Vorig jaar vroegen per huurpand al gemiddeld 16 kandidaat-huurders een rondleiding bij Dewaele Vastgoedgroep. Een jaar eerder waren dat er nog gemiddeld 12.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar vroegen per huurpand al gemiddeld 16 kandidaat-huurders een rondleiding bij Dewaele Vastgoedgroep. Een jaar eerder waren dat er nog gemiddeld 12. © Dewaele Vastgoedgroep

Stormloop op de huurmarkt: “Meer dan 30 kandidaten voor één pand is geen uitzondering”

De koopmarkt in het vastgoed mag dan wel afkoelen, de huurmarkt blijft verder verhitten. “In de centrumsteden zien we voor één pand soms tot 80 kandidaat-huurders.” Wat kost een huurhuis zoal? Wanneer is huren interessanter dan kopen? En hoe maak je op zo’n markt in vuur en vlam meer kans op een huurcontract? Huurexpert Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep beantwoordt 11 huurdersvragen.

 1. Anthony en zijn gezin wonen in een prachtige loft van 500 m2: “Dit was vroeger een graanschuur met tonnen rommel”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Anthony en zijn gezin wonen in een prachtige loft van 500 m2: “Dit was vroeger een graan­schuur met tonnen rommel”

  Interieurarchitect Anthony Boelaert ziet het letterlijk en figuurlijk groots. In nauwelijks elf weken tijd toverde hij een voormalige graanschuur met een oppervlakte van 500 m2 om tot een piekfijn ingerichte spierwitte loft voor zichzelf en zijn gezin. Voor onze reeks Binnenkijker bezocht onze woonexpert Björn Cocquyt deze woning in februari 2018.
 2. "In deze gemeente steeg de prijs voor een huis met bijna 40 % op één jaar tijd": ontdek hier hoe de vastgoedprijzen in jouw gemeente evolueren

  "In deze gemeente steeg de prijs voor een huis met bijna 40 % op één jaar tijd": ontdek hier hoe de vastgoed­prij­zen in jouw gemeente evolueren

  Ook in 2022 zijn de prijzen van huizen en appartementen opnieuw gestegen, in sommige gemeenten zelfs met meer dan 30 procent. Dat blijkt uit onze Woonwijzer, in samenwerking met notaris.be. Al is er is wel beterschap op komst: “De tijd van prijzen die de pan uitslaan is in 2023 voorbij”, klinkt het. Bekijk hieronder hoe de vastgoedprijzen in jouw gemeente geëvolueerd zijn.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.