1. Bijna 60% vindt een woning kopen om te verhuren een uitstekende belegging: “Door deze knelpunten kan jouw huurwoning ongeschikt verklaard worden”
  PREMIUM

  Bijna 60% vindt een woning kopen om te verhuren een uitsteken­de belegging: “Door deze knelpunten kan jouw huurwoning ongeschikt verklaard worden”

  Volgens de beleggersbarometer van ING vindt ongeveer zestig procent van de Belgische beleggers het kopen van een woning om te verhuren een uitstekende belegging . Maar ingenieur en woningcontroleur Joris Breugelmans waarschuwt:“Ga best eerst na of er geen gebreken zijn die het pand ongeschikt maken voor verhuur. Zo vermijd je niet alleen problemen met woningcontroleurs, maar vooral ook met huurders.” Met hem overlopen we de problemen die het vaakst voorkomen. “Zes kleine gebreken maken een woonst ongeschikt.”
 1. “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stelsel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?
  PREMIUM

  “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stel­sel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?

  Niet alleen streek het tv-programma De Mol er dit jaar neer, de Canarische eilanden zijn ook erg populair bij Belgen die op zoek zijn naar een tweede verblijf in de zon. Opvallend is dat er beduidend minder fiscale lasten zijn op de eilanden dan op het Spaanse vasteland. Zo betaal je slechts 7 procent op een nieuwbouw tegenover 21 procent op vasteland. Maar is dat wel altijd voordeliger? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.
 1. Kan je van bank veranderen wanneer je woonlening nog bij je huidige bank loopt?
  Spaargids.be

  Kan je van bank veranderen wanneer je woonlening nog bij je huidige bank loopt?

  Wie over een hypothecaire lening onderhandelt, dwingt bij de meeste banken een gunstiger tarief af wanneer hij er ook afgeleide producten koopt. Een loondomiciliëring en het afsluiten van een brandverzekering of een schuldsaldoverzekering resulteert in een mooie voorwaardelijke korting. Maar wat zijn de gevolgen indien je die aanvullende producten tijdens de looptijd van het woonkrediet liever bij een andere bank onderbrengt en de afgesproken voorwaarden schendt? Spaargids.be zocht het uit.