Volledig scherm
© EPA

‘s Werelds nummer één Djokovic gediskwalificeerd nadat hij bal vol op lijnrechter mept: “Ik blijf triest en leeg achter”

US OpenSensatie op de US Open: Novak Djokovic, ‘s werelds nummer één, is gediskwalificeerd nadat hij de bal blind wegsloeg en daarbij een vrouwelijke lijnrechter vol op het strottenhoofd raakte. Intussen heeft de 33-jarige Serviër zich via sociale media wel al geëxcuseerd voor wat er zich heeft afgespeeld. “Zo onbedoeld. Zo fout”, klinkt het onder meer.

  1. De emotionele rollercoaster van Victoria ‘Vika’ Azarenka: “Ze wist niet waar ze naartoe wilde, of ze verder wilde met haar carrière”
    PREMIUM
    US Open

    De emotionele rollercoas­ter van Victoria ‘Vika’ Azarenka: “Ze wist niet waar ze naartoe wilde, of ze verder wilde met haar carrière”

    “Als je van nergens komt en nummer een van de wereld wordt, dan waan je je onoverwinnelijk op een bepaald moment. Voel je je beter dan de anderen. Je ego groeit. Maar wanneer dat ego geraakt wordt, dan doet dat pijn.” Victoria Azarenka (31) weet waarover ze spreekt. Drie jaar lang zat ze vast in blessures, een slabakkende carrière en een vechtscheiding met de vader van haar zoontje Leo. Vandaag staat ze terug in de finale van de US Open. Een terugblik op een enorme rollercoaster.