Volledig scherm
© EPA

Goffin in vier sets voorbij Harris naar derde ronde US Open, waar hij “hypergetalenteerde” Krajinovic treft

US OpenDavid Goffin heeft zich op de US Open geplaatst voor de derde ronde. Onze landgenoot haalde het in vier sets van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris. In de volgende ronde wacht de Serviër Filip Krajinovic.

 1. Serena Williams pakt revanche op Griekse Sakkari en speelt kwartfinales tegen Pironkova
  US Open

  Serena Williams pakt revanche op Griekse Sakkari en speelt kwartfina­les tegen Pironkova

  De 38-jarige Serena Williams (WTA 8) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. Het derde reekshoofd versloeg in het Arthur Ashe-stadion de Griekse Maria Sakkari (WTA 22) in drie sets met 6-3, 6-7 (6/8) en 6-3. De 23-voudige grandslamkampioene heeft zo haar revanche beet, vorige week versloeg Sakkari Williams in de achtste finales van het Western & Southern Open met 5-7, 7-6 (7/5) en 6-1. In de volgende ronde ontmoet Williams ofwel de Bulgaarse Tsvetana Pironkova, die de Française Alizé Cornet klopte.
 2. ‘s Werelds nummer één Djokovic gediskwalificeerd nadat hij bal vol op lijnrechter mept: “Ik blijf triest en leeg achter”
  US Open

  Nummer één Djokovic gediskwali­fi­ceerd nadat hij bal vol op lijnrech­ter mept: “Ik blijf triest en leeg achter”

  Sensatie op de US Open: Novak Djokovic, ‘s werelds nummer één, is gediskwalificeerd nadat hij de bal blind wegsloeg en daarbij een vrouwelijke lijnrechter vol op het strottenhoofd raakte. Intussen heeft de 33-jarige Serviër zich via sociale media wel al geëxcuseerd voor wat er zich heeft afgespeeld. “Zo onbedoeld. Zo fout”, klinkt het onder meer.