Volledig scherm
© EPA

Gillé en Vliegen mogen naar kwartfinales dubbelspel op US Open

TennisSander Gillé en Joran Vliegen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel bij de mannen op de US Open. In de tweede ronde haalden onze landgenoten het op Court 7 op Flushing Meadows in twee sets van het Australisch-Nieuw-Zeelandse paar John Peers/Michael Venus: twee keer 6-4 na 1 uur en 15 minuten.

 1. US Open: Osaka verslaat Azarenka in driesetter en pakt tweede eindzege

  US Open: Osaka verslaat Azarenka in driesetter en pakt tweede eindzege

  Naomi Osaka (WTA 9) heeft zaterdag de US Open op haar naam geschreven. De 22-jarige Japanse, het vierde reekshoofd, haalde het in de finale bij de vrouwen na 1 uur en 53 minuten tennis in drie sets (1-6, 6-3 en 6-3) van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 27). Osaka, die de US Open al eens won in 2018, wordt getraind door onze landgenoot Wim Fissette. Het was voor Azarenka haar derde verloren finale op Flushing Meadows na 2012 en 2013.
 2. De emotionele rollercoaster van Victoria ‘Vika’ Azarenka: “Ze wist niet waar ze naartoe wilde, of ze verder wilde met haar carrière”
  PREMIUM
  US Open

  De emotionele rollercoas­ter van Victoria ‘Vika’ Azarenka: “Ze wist niet waar ze naartoe wilde, of ze verder wilde met haar carrière”

  “Als je van nergens komt en nummer een van de wereld wordt, dan waan je je onoverwinnelijk op een bepaald moment. Voel je je beter dan de anderen. Je ego groeit. Maar wanneer dat ego geraakt wordt, dan doet dat pijn.” Victoria Azarenka (31) weet waarover ze spreekt. Drie jaar lang zat ze vast in blessures, een slabakkende carrière en een vechtscheiding met de vader van haar zoontje Leo. Vandaag staat ze terug in de finale van de US Open. Een terugblik op een enorme rollercoaster.
 1. De geniale klasseflitsen van voetballegende Diego Maradona
  Play

  De geniale klasseflit­sen van voetballe­gen­de Diego Maradona

 2. PORTRET. Diego Maradona, geniale voetballer die ten onder ging aan drank en drugs
  Play

  PORTRET. Diego Maradona, geniale voetballer die ten onder ging aan drank en drugs