Kim Clijsters.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Clijsters. © AP

“Er zit muziek in die ‘Kimback’ maar dan mag het lichaam niet uit de toon vallen”: onze expert Filip Dewulf zet puntjes op de i na vroege uitschakeling

US OpenKim Clijsters komt alsmaar dichter bij die eerste zege van haar comeback. Tegen Ekaterina Alexandrova speelde ze een goede wedstrijd, maar was er net een tikkeltje meer vereist. Een betere voorbereidingsperiode bijvoorbeeld, die nu verstoord raakte door haar buikspierblessure. We zetten drie puntjes op de i.

 1. US Open-winnares Naomi Osaka heeft het hele pakket om wereldster te worden: “Ik hoop dat ik Kobe trots heb gemaakt”
  PREMIUM
  US Open

  US Open-winnares Naomi Osaka heeft het hele pakket om wereldster te worden: “Ik hoop dat ik Kobe trots heb gemaakt”

  Ze is pas 22 jaar, maar heeft alles in zich om een absolute wereldster te worden. Naomi Osaka maakte de afgelopen weken indruk. Op de baan en daarbuiten. Dat bekroonde ze nu ook met eindwinst op de US Open. “Ik heb nagedacht: wat wil ik bereiken in het leven, hoe wil ik worden herinnerd? Het aanhoren en delen van verhalen van slachtoffers van politie- of racistisch geweld is heel waardevol.”
 2. Internationale pers messcherp voor “laffe” Djokovic na historische diskwalificatie: “Hij zeurde als een peuter”
  US Open

  Internatio­na­le pers messcherp voor “laffe” Djokovic na histori­sche diskwalifi­ca­tie: “Hij zeurde als een peuter”

  Novak Djokovic (33) heeft het weer verkorven. De Servische nummer één van de wereld werd gediskwalificeerd in de 1/8ste finales van de US Open nadat hij een bal op de keel van een lijnrechter mepte. Een zoveelste episode in wat voor Djokovic een dramatisch jaar is. Zijn diskwalificatie is wereldnieuws - de internationale pers is bikkelhard. “Hij zet zich soms boven de sport.”