1. Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamerfestival: onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  Van Venetiaans Carnaval tot een huiskamer­fes­ti­val: onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 februari? Wij helpen je die graag maken. Want zowel zaterdag als zondag is er voor jong en oud heel wat te beleven in Brugge en aan de kust. Zo kan je in de Brugse binnenstad ontdekken waarom de stad zijn bijnaam van ‘Venetië van het Noorden’ niet gestolen heeft tijdens het Venetiaans Carnaval. Of wat te denken van een huiskamervoorstelling in Oostende? Vijf weekendtips op een rij.
 1. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfestival Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”
  PREMIUM
  Oostende

  Artistiek directeur Peter Craey­meersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfesti­val Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”

  De 15e editie van Filmfestival Oostende begint eraan op vrijdagavond 27 januari. Met een recordaantal nieuwe Vlaamse series die in première gaan en heel wat gasten, wordt deze eerste volwaardige wintereditie er één om niet te vergeten. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt er dan ook heel erg naar uit. “Eindelijk kunnen we uitpakken met het filmfestival dat we voor corona hadden uitgetekend”, vertelt hij.
 1. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
  oostende

  Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

  Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.
 2. Filmfestival Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie
  PREMIUM
  Oostende

  Filmfesti­val Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie

  De vijftiende editie van het Filmfestival van Oostende gaat op vrijdag 27 januari van start met een hele resem activiteiten. En die gaan verder dan films: ook als muziekliefhebber of feestbeest kom je aan je trekken. Leer je graag wat bij, etaleer je liever je kennis of hou je van een lekker hapje? Ook dan is het de moeite af te zakken naar de koningin der badsteden. Dit zijn onze vijftien aanraders.
 1. Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijverskoppel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijksfeest vieren
  Oostende

  Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijvers­kop­pel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijks­feest vieren

  Op zaterdag 18 en zondag 19 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het literatuurfestival Liefde tussen de Lijnen. De happening is een vaste afspraak rond Valentijn en staat ditmaal in het teken van de liefde met een symbolisch huwelijksfeest van schrijverskoppel Lize Spit & Rob van Essen.
 2. Restauratie van reddingboot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototentoonstelling brengt het hele proces in beeld”
  oostende

  Restaura­tie van redding­boot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototen­toon­stel­ling brengt het hele proces in beeld”

  Meer dan dertig jaar lang redde Watson Reddingboot 3 voor de kust van Oostende zeevarenden uit woelige wateren. Restart vzw redde de reddingboot in 2019 van verval en is volop bezig met de restauratie. De vrijwilligers van de vzw willen dit stukje erfgoed helemaal vaarklaar maken. De restauratie van de boot wordt nu in beeld gebracht tijdens een foto-expo in de Nieuwe Gaanderijen van 18 januari tot en met 14 maart.
 1. TeamFischer loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”
  Oostende

  TeamFi­scher loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”

  Oostende heeft er sinds de jaarwisseling een opvallende sportclub bij. Loopcoach Benny Fischer zette een nieuwe stap in de professionalisering van zijn ‘Rode Brigade’ TeamFischer. “Van start-to-runners over sportievelingen met marathonambities tot ultralopers: iedereen is welkom bij ons. Met de omvorming tot sportclub kunnen we nog beter werken en ons aanbod verruimen”, stelt de Oostendenaar, die een honderdtal lopers én hun gezin mocht verwelkomen om eerst te lopen en daarna te klinken op een nieuw jaar en de (weder)geboorte van zijn geesteskind.