1. Van La Luna tot Wellclusive: 5 privé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Kempen

  Van La Luna tot Wellclusi­ve: 5 pri­vé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de Kempen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van La Luna in Herentals tot Wellclusive in Rijkevorsel: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 2. Jakob Smitsmuseum en Tabloo slaan de handen in elkaar voor unieke expo ‘Landschap in verandering’: “Eigenlijk was Smits een ecologist”
  Dessel/Mol

  Jakob Smitsmuse­um en Tabloo slaan de handen in elkaar voor unieke expo ‘Landschap in verande­ring’: “Eigenlijk was Smits een ecologist”

  Nu het Jakob Smitsmuseum in de steigers staat, wordt de bijzondere collectie nu voor het eerst buiten de deur getoond, als allereerste externe expo van Tabloo. De schilderijen, schetsen en etsen nemen de bezoekers een voor een mee naar het Kempense landschap van eind 19de en vroege 20ste eeuw en toont hoe de moderniteit stilaan, maar onverbiddelijk de landelijke Kempen insloop. “Jakob Smits zag die veranderingen niet altijd graag gebeuren, maar gaf ze wel een plaats in zijn werk.”
 1. Kempense dj’s moeten feesttenten WK veldrijden in Hoogerheide in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Turnhout/Malle

  Kempense dj’s moeten feestten­ten WK veldrijden in Hoogerhei­de in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”

  De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide verwacht dit weekend zo'n 50.000 fans en een groot deel daarvan zal urenlang in één van de drie grote feesttenten doorbrengen. En een feestje gaat dat ongetwijfeld worden met dank aan de experten Bart de Bie van Harmony DJ Team uit Malle, Mark van den Broek uit Hoogstraten en Kurt Lemmens uit Turnhout. De Kempen zendt zijn dj-zonen uit om voor de ambiance te zorgen. “Het wordt weer koekenbak”, klinkt het in koor.
 2. Ga mee op pad met dichteres Juf Pol tijdens de Poëzieweek
  Dessel

  Ga mee op pad met dichteres Juf Pol tijdens de Poëzieweek

  Nog tot en met 1 februari dopen we ons helemaal onder in de wondere wereld van gedichten voor de jaarlijkse Poëzieweek. In Dessel neemt zo dichteres Juf Pol je zondag 29 januari mee op pad door het Kempense landschap. Tijdens een verrassend poëzieparcours van 5 kilometer lang ontdek je tal van inspirerende schrijfseltjes die zij al achterliet in de natuur, én de sappige verhalen die erachter schuilgaan. De wandeling start aan Nieuwedijk 51 om 9 uur en kost 10 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen slechts 5 euro. Na afloop word je nog getrakteerd op een lekker soepje.
 3. Suzan & Freek, Niels Destadsbader en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”
  Hoogstraten

  Suzan & Freek, Niels Destadsba­der en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”

  De organisatoren van Grenspop hebben de line-up bekendgemaakt voor de tweede editie. Naast Margriet Hermans en Mama’s Jasje, komen ook Niels Destadsbader, Suzan & Freek en de Dinky Toys optreden. Die laatste maakt nog eens een comeback. Afsluiten doen Ilsen & Verhulst. Op de kidsdag komen Nachtwacht en Mega Mindy optreden en wordt de festivalweide omgetoverd in een speelparadijs voor kinderen. “We wilden een festival waar iedereen zich goed kan voelen”, vertelt Stephanie Cools.
 1. Theater Tante Wilhelmina komt naar je huiskamer: “We hebben alleen een tafel en drie stoelen nodig”
  Turnhout/Olen/Baarle-Hertog

  Theater Tante Wilhelmina komt naar je huiskamer: “We hebben alleen een tafel en drie stoelen nodig”

  De nieuwe Kempische theatergroep “Theater Tante Wilhelmina” gaat het hele voorjaar de huiskamervoorstelling “In de naam van de vader” spelen. Niet zomaar in een zaal, maar wel in je eigen huiskamer. Vijf vrienden en theatermakers slaan er de handen voor in elkaar. “Twee jaar na ons afscheidsvoorstelling voor Tejaterbende Oeps! begon het weer te kriebelen”, vertelt Wim Vervoort.
 1. Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Regio Mechelen en Kempen

  Van Escape 2300 tot De Gouden Kooi: baan je weg naar de vrijheid in deze 7 escape rooms in de regio Mechelen en de Kempen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast zeven escape rooms geselecteerd in de regio Mechelen en de Kempen, die echt de moeite waard zijn. Van Escape 2300 in Turnhout tot De Gouden Kooi in Mechelen, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 2. Terug naar de jaren ‘50 in stijl? Barbier Gert organiseert rock-’n-rollavond voor het goede doel in Le Cirq
  Hoogstraten

  Terug naar de jaren ‘50 in stijl? Barbier Gert organi­seert rock-’n-rollavond voor het goede doel in Le Cirq

  Zin om je voor een avond onder te dompelen in de sfeer van de jaren ’50 met alles erop en eraan ? Inclusief de mogelijkheid om vlak voor de rock-’n-rollavond je haar nog te laten doen om helemaal in de sfeer te komen. Noteer 4 februari in de agenda: barbier Gert Rombouts, Ruud Bols en Cis Nooyens organiseren ‘A scumbag night for bearded bastards and foxy ladies’. En dat allemaal voor twee lokale doelen: ‘t VER-ZET-je en Stichting De Kleine Strijders.
 1. Van brood bakken tot schilderen: kom creatief de wintermaanden door met deze 7 workshops in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van brood bakken tot schilderen: kom creatief de wintermaan­den door met deze 7 workshops in de Kempen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zeven leuke workshops in de Kempen. Van zelf je brood bakken in Mol tot schilderen in Rijkevorsel: tijdens deze workshops steek je nog wat op.
 2. Haal je innerlijke ijsbeer naar boven voor de nieuwjaarsduik bij Vita Den Uyt
  Mol

  Haal je innerlijke ijsbeer naar boven voor de nieuwjaars­duik bij Vita Den Uyt

  Zwembad Vita Den Uyt organiseert op zondag 15 januari van 11 tot 16 uur een nieuwjaarsduik. Iedereen — van ijsberen tot koukleumen — is welkom voor een gratis duik in het buitenbad. Omkleden doe je in de kleedkamers aan het buitenbad. Na je duik kan je opwarmen en douchen in het binnenbad. Zelf geen zin in een frisse plons? Je kan ook gewoon de zwemmers aanmoedigen of gezellig iets eten en drinken.
 1. Beleef wereldwijd bekend ‘Aloha from Hawaii’-concert van Elvis opnieuw dankzij Molse fanclub
  Mol/Turnhout

  Beleef wereldwijd bekend ‘Aloha from Ha­waii’-con­cert van Elvis opnieuw dankzij Molse fanclub

  Op 14 januari 2023 is het precies 50 jaar geleden dat voor de allereerste keer een concert via satelliet over de hele wereld werd uitgezonden. De primeur was weggelegd voor Elvis Presley, die toen in Honolulu het concert ‘Aloha from Hawaii’ bracht. Om de iconische gebeurtenis te herdenken, organiseert de Molse fanclub ElvisMatters hetzelfde concert nogmaals op de planken met de bekende Nederlandse Elvis-vertolker Bouke.
 2. Onze weekendtips in de Kempen: zet het nieuwe jaar in met een glaasje bubbels, frisse duik of gezellig vuur
  PREMIUM
  kempen

  Onze weekend­tips in de Kempen: zet het nieuwe jaar in met een glaasje bubbels, frisse duik of gezellig vuur

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 januari? Geen nood, wij lijsten enkele leuke activiteiten in de Kempen voor je op. Op heel wat plekken wordt het nieuwe jaar feestelijk ingezet. In de ene gemeente doen ze dat met een frisse duik, terwijl je je elders kan verwarmen aan een gezellig vuur of kan klinken op 2023 met een glaasje bubbels. Met deze 5 tips weet je meteen wat doen!
 1. Dessel zingt weer voor ‘ne nieuwen hoed’
  Dessel

  Dessel zingt weer voor ‘ne nieuwen hoed’

  Op vrijdag 6 januari zullen er naar jarenlange traditie opnieuw heel wat zangertjes verkleed op pad gaan in Dessel voor Driekoningen. Dit jaar valt de feestdag in de kerstvakantie, veel tijd dus om verkleed langs de huizen te gaan om te zingen voor “ne nieuwen hoed”! In Witgoor zorgt KWB aan de kerk tussen 13 en 17 uur voor gratis chocomelk en iets lekkers voor de kinderen. De volwassenen kunnen er aan democratische prijzen hun dorst lessen. Ook in Dessel-Centrum wordt er op het Campinaplein voor alle zangertjes een warm welkom met wat lekkers voorzien tussen 14.30 en 17 uur.
 1. Van Roaring Socks tot Kado Geluk: bij deze 6 lokale winkels in de Kempen koop je het ideale kerstcadeau
  PREMIUM
  Kempen

  Van Roaring Socks tot Kado Geluk: bij deze 6 lokale winkels in de Kempen koop je het ideale kerstca­deau

  Kerstmis nadert met rasse schreden en dat betekent voor sommigen ook dat ze nog in allerijl op zoek moeten naar een kerstcadeau. Ben jij nog op zoek naar originele geschenkjes en steun je daar graag de plaatselijke middenstand mee? Wij helpen je alvast op weg met deze zes lokale cadeautips. Van Cara Pils sokken van Roaring Socks in Arendonk tot droogbloemen van Kado Geluk in Balen: hier koop je dit jaar je lokale kerstcadeaus in de Kempen.
 2. Een wandeling door de geschiedenis van landlopers: ontdek de Koloniën van Weldadigheid in Merksplas te voet
  Kempen

  Een wandeling door de geschiede­nis van landlopers: ontdek de Koloniën van Weldadig­heid in Merksplas te voet

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Het thema van deze week is ‘wandelingen langs knooppunten’. Het is koud, maar droog weer en dus is een korte wandeling een ideale activiteit. In de Kempen kan je gezellig wandelen in de omgeving van de vroeger landloperskolonie in Merksplas.
 3. Op zoek naar een betaalbare parkeerplaats in de Kempen? Wij wijzen je de weg naar de goedkoopste parkings
  PREMIUM
  Kempen

  Op zoek naar een betaalbare parkeer­plaats in de Kempen? Wij wijzen je de weg naar de goedkoop­ste parkings

  De dagen worden weer langer. Tijd dus om nog eens een uitstapje te maken naar de stad. Snuisteren in de winkelstraten, musea bezoeken of genieten van een hapje en een drankje, de stad heeft voor elk wat wils. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten voor jou uit waar je het goedkoopst parkeert in de steden Turnhout, Geel, Herentals en Heist-op-den-Berg.