1. Nieuwpoortenaar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”
  Nieuwpoort/Leffinge

  Nieuwpoor­te­naar Ambroos De Schepper stelt met Bandler Ching nieuw album voor in De Zwerver: “Het wordt een speciaal optreden met een weerzien van oude vrienden”

  Dit weekend staat Ambroos De Schepper uit Nieuwpoort met zijn band Bandler Ching in De Zwerver in Leffinge. Hij mag dan uitgeweken zijn naar Brussel, maar Nieuwpoort blijft zijn thuis. Deze vrijdag 27 januari brengt de band hun debuutalbum Coaxial uit, een dag voor hun optreden in De Zwerver. “Het publiek zal als eerste onze nieuwe nummers live meemaken”, zegt Ambroos.
 2. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfestival Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”
  PREMIUM
  Oostende

  Artistiek directeur Peter Craey­meersch kijkt heel erg uit naar 15e editie van Filmfesti­val Oostende: “Eindelijk kunnen we tonen wat we in onze mars hebben”

  De 15e editie van Filmfestival Oostende begint eraan op vrijdagavond 27 januari. Met een recordaantal nieuwe Vlaamse series die in première gaan en heel wat gasten, wordt deze eerste volwaardige wintereditie er één om niet te vergeten. Artistiek directeur Peter Craeymeersch kijkt er dan ook heel erg naar uit. “Eindelijk kunnen we uitpakken met het filmfestival dat we voor corona hadden uitgetekend”, vertelt hij.
 1. Weesgedichten sieren massaal Oostendse ramen
  oostende

  Weesgedich­ten sieren massaal Oostendse ramen

  Tijdens de Poëzieweek - die loopt van 26 januari tot 1 februari – wil Stad Oostende poëzie op een laagdrempelige manier in het straatbeeld brengen. Daarom neemt de Bibliotheek opnieuw deel aan #Weesgedichten. Inwoners konden via deze actie gedichten ‘adopteren’ en laten aanbrengen op hun raam. Vrijwilligers en leerlingen van het Ensorinstituut brachten de gedichten aan op de ramen. Het resultaat kan bewonderd worden via een fiets – en wandelroute tijdens de Poëzieweek.
 2. Filmfestival Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie
  PREMIUM
  Oostende

  Filmfesti­val Oostende komt er weer aan: dit zijn onze 15 tips voor de 15de editie

  De vijftiende editie van het Filmfestival van Oostende gaat op vrijdag 27 januari van start met een hele resem activiteiten. En die gaan verder dan films: ook als muziekliefhebber of feestbeest kom je aan je trekken. Leer je graag wat bij, etaleer je liever je kennis of hou je van een lekker hapje? Ook dan is het de moeite af te zakken naar de koningin der badsteden. Dit zijn onze vijftien aanraders.
 1. Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijverskoppel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijksfeest vieren
  Oostende

  Liefde tussen de lijnen viert de liefde met schrijvers­kop­pel Lize Spit en Rob van Essen die symbolisch een huwelijks­feest vieren

  Op zaterdag 18 en zondag 19 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het literatuurfestival Liefde tussen de Lijnen. De happening is een vaste afspraak rond Valentijn en staat ditmaal in het teken van de liefde met een symbolisch huwelijksfeest van schrijverskoppel Lize Spit & Rob van Essen.
 1. Restauratie van reddingboot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototentoonstelling brengt het hele proces in beeld”
  oostende

  Restaura­tie van redding­boot Watson 3 zit in opbouwfase: “Fototen­toon­stel­ling brengt het hele proces in beeld”

  Meer dan dertig jaar lang redde Watson Reddingboot 3 voor de kust van Oostende zeevarenden uit woelige wateren. Restart vzw redde de reddingboot in 2019 van verval en is volop bezig met de restauratie. De vrijwilligers van de vzw willen dit stukje erfgoed helemaal vaarklaar maken. De restauratie van de boot wordt nu in beeld gebracht tijdens een foto-expo in de Nieuwe Gaanderijen van 18 januari tot en met 14 maart.
 1. RESTOTIP. Frenchette in Oostende: “We moeten Gault&Millau gelijk geven... Dit is ‘très, très bien’”
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Frenchette in Oostende: “We moeten Gault&Millau gelijk geven... Dit is ‘très, très bien’”

  Ze kregen een 12 op 20 in de jongste Gault&Millau-gids, en wij gingen op een zondagavond ‘op de bots’ langs bij Frenchette in Oostende. De slogan van het restaurant? ‘It’s not real French, it’s not fake French, it’s Frenchette’. De naam betekent dus zo’n beetje ‘Fransachtig’. Bij deze alvast een lovende vermelding voor de chef. Maar eerst een bedankje voor... onze schoonmoeder.
 2. TeamFischer loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”
  Oostende

  TeamFi­scher loopt en klinkt op het nieuwe jaar: “Voor het eerst als sportclub, om onze leden nog beter bij te kunnen staan”

  Oostende heeft er sinds de jaarwisseling een opvallende sportclub bij. Loopcoach Benny Fischer zette een nieuwe stap in de professionalisering van zijn ‘Rode Brigade’ TeamFischer. “Van start-to-runners over sportievelingen met marathonambities tot ultralopers: iedereen is welkom bij ons. Met de omvorming tot sportclub kunnen we nog beter werken en ons aanbod verruimen”, stelt de Oostendenaar, die een honderdtal lopers én hun gezin mocht verwelkomen om eerst te lopen en daarna te klinken op een nieuw jaar en de (weder)geboorte van zijn geesteskind.
 1. Van een duik in het koude water tot een nieuwjaarsconcert en winterwandeling: onze 5 weekendtips voor Brugge en de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van een duik in het koude water tot een nieuwjaars­con­cert en winterwan­de­ling: onze 5 weekend­tips voor Brugge en de kust

  De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is officieel gestart, maar niet voordat we nog genieten van het laatste weekend van de kerstvakantie. Tijdens het weekend van 7 en 8 januari is er dan ook nog heel wat te doen. Zo is het je laatste kans om de kerstmarkt in verschillende steden en gemeenten te bezoeken, kan je iets gaan drinken voor Nieuwjaar of het koude water induiken tijdens de nieuwjaarsduik. Hier zijn vijf tips voor Brugge en de kust voor dit weekend.
 1. Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlak bij het centrum van de grootste steden rond Brugge en aan de kust.
 2. Toneelkring Pro-Arte Middelkerke is terug met nieuwe productie: “We zijn verheugd om opnieuw op de planken te staan na twee jaar”
  Middelkerke

  Toneel­kring Pro-Arte Middelker­ke is terug met nieuwe productie: “We zijn verheugd om opnieuw op de planken te staan na twee jaar”

  Twee jaar hebben de leden van toneelkring Pro-Arte Middelkerke hun hobby niet kunnen beoefenen. Nu zijn ze terug met een nieuwe productie genaamd ‘Wat een dag!’ die bestaat over negen fragmenten die allemaal rond hetzelfde thema gaan: een speciale dag uit het leven. “De mensen zullen zich wellicht in één van de personages kunnen herkennen”, zegt Frankie Van Troostenberghe, regisseur van het stuk.
 1. Middelkerkse horecazaken zijn klaar voor Champagneweekend: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Middelkerk­se horecaza­ken zijn klaar voor Champagne­week­end: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”

  Donderdagavond begint voor het 25e jaar het Champagneweekend in Middelkerke. Tijdens dit weekend kan je niet alleen proeven van verschillende soorten champagne in De Branding, maar kan je ook terecht bij verschillende lokale horecazaken die een overheerlijke Champagnemenu samenstellen die je enkel dit weekend kan eten. De meesten zijn al een tijdje volzet, maar we gingen alvast langs bij een paar van hen om te zien wat je er kan verwachten.
 2. Seagulls nemen afscheid met laatste optreden in De Zwerver: “We eindigen op een hoogtepunt”
  PREMIUM
  Oudenburg/Leffinge

  Seagulls nemen afscheid met laatste optreden in De Zwerver: “We eindigen op een hoogtepunt”

  Aankomend weekend, op 3 december, kun je voor de laatste keer de drie broers van Seagulls aan het werk zien. In De Zwerver in Leffinge — waar het allemaal begon — treedt het muzikaal trio op met de Oostendse band BRLRS om daarna te stoppen als band. “Van onze avonturen in Australië tot onze passage op de Gentse Feesten, we hebben hele leuke ervaringen achter de rug”, vertelt Sil Meeus, de oudste broer, zanger en gitarist.