1. Interactieve stadswandeling ontworpen door leerlingen MSKA opgenomen in Roeselaars toeristisch aanbod: “Nooit gedacht dat het zover zou komen”
  PREMIUM

  Interactie­ve stadswande­ling ontworpen door leerlingen MSKA opgenomen in Roeselaars toeris­tisch aanbod: “Nooit gedacht dat het zover zou komen”

  Het toeristisch aanbod van de stad Roeselare is een meertalige, interactieve stadswandeling door het centrum rijker. Dit dankzij enkele vierdejaars leerlingen van het MSKA die in het kader van het intensief leertraject ‘Language and culture’ een tocht uitstippelden die je, met de smartphone in de hand, langs zowel de toeristische trekpleisters als minder gekende plekjes in de stad loodst en je verschillende opdrachten voorschotelt.
  Roeselare
 2. Infosessie over klimaattuin in BEN

  Infosessie over klimaatt­uin in BEN

  In BEN Woonzorgnetwerk, langs de Dokter Delbekestraat, wordt op donderdag 8 juni een infosessie omtrent de klimaattuin georganiseerd. Steeds vaker wisselen langere periodes van droogte zich af met momenten van overvloedige regen. Om onze tuinen mooi en fris te houden en klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moeten ze gaan functioneren als een spons. Dit betekent dat ze water moeten opnemen wanneer het er is, en het gebufferde water afgeven aan de planten wanneer die ernaar verlangen. Tijdens de infosessie vertelt Bart Verhelst, landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften die ook opdook in het tv-programma Het Goede Leven met Wim Lybaert, je er alles over. Je krijgt concrete tips voor alle hoeken en plekken in de tuin waarmee je aan de slag kan. De infosessie start om 19 uur. Inschrijven doe je via www.klimaatswitch.be/inschrijfformulier-infosessie-de-klimaattuin.
  Roeselare
 1. Infosessie voor ouders met peuter die start op school

  Infosessie voor ouders met peuter die start op school

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni een gratis infosessie voor ouders met een peuter die in september of november start op school. Je krijgt er info over waarom je je kind best naar de kleuterschool stuurt, hoe een schooldag eruit ziet, of je kind klaar is voor die stap, wat je zowel voor jezelf als voor je kind kan doen ter voorbereiding op de kleuterschool, hoe je aandacht geeft aan de eerste schooldag,... Alle vragen en zorgen worden er besproken zodat je vol vertrouwen naar de eerste schooldag kan uitkijken. De sessies vinden plaats in De Living langs de Noordstraat 155 en starten op 20 juni om 19 uur en op 21 juni om 9 uur. Inschrijven kan via https://huisvanhetkindroeselare.be/mijn-kind-start-op-school of via 051/80.59.00.
  Roeselare
 2. Ook batjes te doen bij ARhus dankzij boekenverkoop en Rewear Fair

  Ook batjes te doen bij ARhus dankzij boekenver­koop en Rewear Fair

  Tijdens de Batjes van 23 tot en met 26 juni staat duurzaamheid centraal bij ARhus. Het kenniscentrum op De Munt pakt in eerste instantie uit met een boekenverkoop. Op de verdieping -0 kan je op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni terecht om boeken in uitstekende staat aan te schaffen tegen een mooie korting. Op zaterdag 24 en zaterdag 25 juni daarentegen organiseert ARhus een Rewear Fair in het #HACKpand, de thuishaven van de jongerenwerking op De Munt. Daar bieden ze gratis upcycling workshops voor alle leeftijden aan, krijg je de kans om jouw (bijna) ongedragen kledij te verkopen of unieke tweedehandskoopjes te scoren. Meer info en inschrijven als verkoper tijdens de Rewear Fair of voor de workshop zeefdruk via https://www.arhus.be/.
  Roeselare
 1. Van Frans Bauer tot Kate Ryan, maar ook aandacht voor preventie tijdens de Roeselaarse Batjes: “Moeten een echt feest zijn voor iedereen”
  PREMIUM

  Van Frans Bauer tot Kate Ryan, maar ook aandacht voor preventie tijdens de Roeselaar­se Batjes: “Moeten een echt feest zijn voor iedereen”

  Naast shoppen vormen smaak, dans en muziek en Roeselaarse inbreng dit jaar de rode draad van de Roeselaarse Batjes. Het stadsbestuur en de vzw Shopping en Centrum Roeselare hopen van 23 tot en met maandag 26 juni de 125.000 bezoekers van vorig jaar te overtreffen met heel wat animatie en optredens. “Dit jaar zetten we extra in op (alcohol)preventie”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V) die het volledige programma toelicht voor de leukste braderie van het jaar.
  Roeselare
 2. Amerikaanse countryband Wasted Major treedt op in Breda Viva La Vie

  Amerikaan­se country­band Wasted Major treedt op in Breda Viva La Vie

  De zeskoppige band Wasted Major uit Nashville, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee, komt naar de Roeselaarse wijk Krottegem. De groep is op tournee door Europa en treedt op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni op in Zwitserland, op zondag 4 juni in Frankfurt en op maandag 5 juni in Kaiserslautern om op dinsdag 6 juni te landen in Roeselare. In de Rodenbachstad zullen ze in het muziekcafé Breda Viva La Vie aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt het eerste van twee concerten op Belgische bodem geven. Nadien trekken ze door naar Amsterdam. Met een gemiddelde leeftijd van 21 is Wasted Major de vertegenwoordiger van een nieuw tijdperk in countrymuziek. Verfrissend, maar met respect voor de traditie. Hun muziek kan omschreven worden als verjongde country en southern rock. Vanuit de traditie van de Eagles, Lynyrd Skynyrd, Tom Petty en zelfs ook Elvis, capteren ze een breed scala van invloeden zoals Chris Stapleton, Garth Brooks en Dire Straits. Met hun 3 vocalisten zijn ze het meest gefocust op hun eigen nummers, maar brengen ook covers. Het optreden start om 20 uur, de toegang bedraagt zeven euro. Reservatie moet niet, maar is aangewezen via 0475/63.06.51 of frank.wauters25@gmail.com.
  Roeselare