1. Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Clueless Escape Rooms tot The Start: baan je weg naar de vrijheid in deze 5 escape rooms in de regio Antwerpen

  Het is koud buiten en dus zoeken we massaal naar leuke binnenactiviteiten. Heb je ooit al eens een escape room geprobeerd? In een escape room moet je - meestal binnen het uur - verschillende codes kraken om je weg naar buiten te forceren. Lijkt het je wat? Wij hebben voor jou alvast vijf escape rooms geselecteerd in Antwerpen en omstreken, die echt de moeite waard zijn. Van Clueless Escape Rooms in Mortsel tot The Start in Ranst, bij deze escape rooms speur jij je weg naar de vrijheid. Lukt het jou om te ontsnappen?
 1. Maak kennis met de ‘Ed Sheeran van Antwerpen’: Michael Deno brengt derde single uit
  WILRIJK

  Maak kennis met de ‘Ed Sheeran van Antwerpen’: Michael Deno brengt derde single uit

  Tienermeisjes en hun moeders maken best snel kennis met Michael ‘Mik’ Deno, nu al getipt als de Antwerpse Ed Sheeran. Hij bracht zonet zijn derde single uit die al opgepikt werd door Radio 2 en speelt het vrijdag in Kavka op zijn allereerste solo-concert. Eerder maakte hij ook al furore tijdens The Voice van Vlaanderen en op het podium naast Lost Frequencies. “Popmuziek hoe popmuziek móet klinken.”
 1. Jong Waaslands geweld infiltreert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”
  ANTWERPEN/KRUIBEKE

  Jong Waaslands geweld infil­treert Antwerps nachtleven met LLOSS: “Kom losjes doen”

  Dat er in het rustieke Kruibeke aan de overkant van ’t water nog nood was aan steviger nachtleven, staat buiten kijf. Maar de vijf gasten achter feestconcept ‘LLOSS’ wonen intussen in de Koekenstad en voelen zich er al helemaal thuis met eind deze maand een eerste clubeditie van hun festijn in Capital. “We willen meer clubs aandoen in meer steden, laat het maar organisch groeien.”
 2. Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internationale filmprijzen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfelijk blijven zoals oude farao’s”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Patrick Knight (58) wint ondanks hartziekte tonnen internatio­na­le filmprij­zen: “Van de dood geen schrik maar ik wil onsterfe­lijk blijven zoals oude farao’s”

  De intussen 58-jarige Hobokenaar Patrick Knight maakt al 35 jaar muziek en scoorde daar vooral in het buitenland mee. Nu waagt hij zich voor het eerst aan de film. Met ‘Ankh’, die hij zelf opnam, regisseerde en van een soundtrack voorzag, sleepte hij al liefst negentien (!) internationale filmprijzen in de wacht. De door het oude Egypte geïnspireerde film gaat over de vergankelijkheid van het leven en de nood om iets achter te laten. “Ik wilde nooit geld of bekendheid, maar ik wil wél een voetafdruk achterlaten.”
 3. Van kunstcursussen tot knutselen met poëzie: kom creatief de wintermaanden door met deze 6 workshops in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van kunstcur­sus­sen tot knutselen met poëzie: kom creatief de wintermaan­den door met deze 6 workshops in de regio Antwerpen

  Een nieuw jaar betekent ook dat er nieuwe voornemens worden gemaakt. Wil jij in 2023 een nieuwe hobby zoeken of sta je altijd wel open voor creatieve activiteiten, maar weet je niet goed waar te zoeken? Wij helpen je alvast op weg met deze zes leuke workshops in de regio Antwerpen. Van cursussen kunstgeschiedenis in Berchem en Schilde tot knipselpoëzie in Brecht: tijdens deze workshops steek je nog wat op.
 1. Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens brengen ‘Jonathan’ in CC De Kaekelaar: “Poëtische voorstelling vol verwondering en twijfel”
  Schoten

  Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens brengen ‘Jonathan’ in CC De Kaekelaar: “Poëtische voorstel­ling vol verwonde­ring en twijfel”

  Deze koude, druilerige dagen zijn ideaal voor een avondje cultuur. Op 11 januari zakken Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens af naar Cultureel Centrum De Kaekelaar in Schoten. Ze brengen er hun voorstelling ‘Jonathan’, over de palliatieve zorgrobot die werd ingezet op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste.
 1. De klok rond feesten of genieten van Winterrevue? Ontdek onze weekendtips in en rond Antwerpen
  PREMIUM
  REGIO ANTWERPEN

  De klok rond feesten of genieten van Winterre­vue? Ontdek onze weekend­tips in en rond Antwerpen

  Geen zin om voor en na de nieuwjaars- en familiefeesten thuis te blijven zitten tijdens het weekend van zaterdag 31 december en zondag 1 januari? Dan helpen wij je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu houdt van een leuke familiedag, een culturele activiteit voor de meerwaardezoeker of een stevig dansfeest. Hier vind je voor ieder wat wils.
 1. VIDEO. Toby Alderweireld moedigt vijftienjarigen van OLVAC aan om kampioen te worden: “Winnen is het mooiste wat er is”
  EDEGEM

  VIDEO. Toby Alderwei­reld moedigt vijftienja­ri­gen van OLVAC aan om kampioen te worden: “Winnen is het mooiste wat er is”

  Spanning alom bij de vijftienjarigen van de Koninklijke OLVAC B uit Edegem. Dinsdag kunnen ze kampioen worden áls ze de wedstrijd van S.K. Berkenrode A kunnen winnen. Het zou een enorme opsteker betekenen voor OLVAC, dat vorig seizoen zelfs geen énkele wedstrijd kon winnen. De jonge gasten krijgen zelfs steun vanuit onverwachte hoek: “Kampioen worden is het mooiste wat er is”, aldus Toby Alderweireld.
 2. Van Matriks tot ‘t Gelukske: bij deze 6 lokale winkels in de regio Antwerpen koop je het ideale kerstcadeau
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Matriks tot ‘t Gelukske: bij deze 6 lokale winkels in de regio Antwerpen koop je het ideale kerstca­deau

  Kerstmis nadert met rasse schreden en dat betekent voor sommigen ook dat ze nog in allerijl op zoek moeten naar een kerstcadeau. Ben jij nog op zoek naar originele geschenkjes en steun je daar graag de plaatselijke middenstand mee? Wij helpen je alvast op weg met deze zes lokale cadeautips. Van kandelaars in de vorm van het Centraal Station bij Matriks in Antwerpen tot houten speelgoed bij ‘t Gelukske in Ranst: hier koop je dit jaar je lokale kerstcadeaus in de ruime regio rond Antwerpen.
 1. Mama Chris (58) en dochter Maika (29) organiseren samen ABBA-fuif: “Fan zijn van ABBA was verboden als rockchick, maar stiekem was ik het toch”
  ANTWERPEN

  Mama Chris (58) en dochter Maika (29) organise­ren samen AB­BA-fuif: “Fan zijn van ABBA was verboden als rockchick, maar stiekem was ik het toch”

  “Iedereen houdt van ABBA, ook al is het niet altijd even cool om daar voor uit te komen.” Chris Deforche (58) uit Gent en dochterlief Maika Pieters (29) uit Antwerpen zijn het erover eens. De dag voor kerstavond organiseren ze samen een groot feest in het teken van ABBA in nachtclub Ampere. “Grote fans of guilty pleasure? Een feest voor de hele familie, en daags nadien samen uitkateren aan de kersttafel.”
 2. “En ik die dacht dat we de show maar een paar keer zouden spelen...”: poppenspeler Paul Contryn neemt na 25 jaar en 1.200 voorstellingen afscheid van ‘Peter en de Wolf’
  PREMIUM

  “En ik die dacht dat we de show maar een paar keer zouden spelen...”: poppenspe­ler Paul Contryn neemt na 25 jaar en 1.200 voorstel­lin­gen afscheid van ‘Peter en de Wolf’

  “Ik dacht dat ik het stuk nog zou spelen op mijn sterfbed. Dan is het beter in schoonheid afscheid te nemen.” Figurenmaker en poppenspeler Paul Contryn (61) maakt zich klaar voor de laatste herwerking van ‘Peter en de Wolf’, een voorstelling die hij vijfentwintig jaar speelde voor ontelbaar veel kinderen (en volwassenen) en waar hij zelfs zijn leven aan te danken heeft. Met een grandioze versie van Prokofievs sprookje zwaait het Mechelse beeldend theater DE MAAN zijn kindje uit.